Trinajsti Sempl (Seminar medijskih trendov), ki bo letos potekal od 30. novembra do 1. decembra v GH Bernardin v Portorožu, ponuja program, ki temelji na več kot dvajsetih svetovno prizanih strokovnih govorcih.

sempl_13

Predstavnika organizatorjev, direktorica Media Poola in predsednica Sempla Valerija Prevolšek in Marjan Novak, direktor podjetja Medijski partner, sta na današnji tiskovni konferenci predstavila program letošnjega seminarja. Udeleženci dvodnevnega izobraževalnega dogodka Sempl bodo imeli priložnost prisluhniti več kot dvajsetim mednarodno priznanim govornikom iz medijsko-komunikacijske panoge in se udeležiti številnih delavnic, na katerih bodo med drugim izvedeli, kako pripraviti učinkovite medijske strategije v različnih medijih, s poudarkom na spletnih družbenih omrežjih in mobilnem marketingu.

Prednost letošnjega dogodka je predvsem v njegovem izjemnem programu, ki ga je zasnoval programski svet Sempla, ki je bil letos prvič vzpostavljen. Sestavljajo ga strokovnjaki, ki delajo v medijsko-komunikacijski panogi. “Priznani in ugledni strokovnjaki so nam pomagali izbrati aktualne teme, izpostaviti ključne trende, ki so bistveni za uspešnost dandanašnje medijske panoge in podjetij, ki jo soustvarjajo. S skupnimi močmi smo k sodelovanju privabili zares najboljše na medijskem področju,” je povedala Prevolškova.

Novak je poudaril, da bo letošnji program udeležencem lahko resnično koristil pri spopadanju z izjemno hitrim razvojem medijske panoge, za kar sta ‘zaslužna’ revolucionaren razvoj komunikacijskih platform in eksplozija novih medijev, ki se jim mora komunikacijska panoga hitro prilagoditi. Da je njihovo prilagajanje še težje, je odgovorna tudi dandanašnja gospodarska kriza, ki od medijev in oglaševalcev zahteva ekonomizacijo stroškov, in zato morajo biti pri snovanju medijskih akcij še toliko bolj inovativni, strateški in učinkoviti.

Izpostavljeni predavatelji

Udeležence seminarja bodo med drugimi nagovorili tudi David Brennan, izkušeni britanski medijski svetovalec, ki bo pojasnil, zakaj je televizija preživela napovedi o svojem zatonu in kako je z novimi digitalnimi tehnologijami postala osrednji del sodobnega marketinga, Ian Clarke, direktor za Srednjo in Vzhodno Evropo v družbi Omnicom Media Group, ki se bo posvetil razvoju medijskih agencij v prihodnosti, Mark Waugh, globalni direktor newcasta, divizije agencije ZenithOptimedie, pa bo izpostavil nove komunikacijske priložnosti za medijske in kreativne agencije. Peter Callius, starejši svetovalec pri švedski raziskovalni hiši TNS Sifo, bo govoril o pomenu multimedijskega planiranja, Steven Van Belleghem, izvršni partner pri belgijski raziskovalni družbi InSites Consulting, bo svetoval, kako upravljati komunikacijo od ust do ust, Andreas Misera, direktor evropskih upravljanih storitev pri nemški medijski skupini Adconion Media Group, pa bo podal svoj pogled na preteklost in prihodnost spletnega oglaševalskega ekosistema.

Sempler letos z dvoletnim razpisom

Posebnost letošnjega Semplerja je dvoletni razpis, ker lani Sempl izjemoma ni bi organiziran. Na tekmovanje izjemoma lahko prijavijo dela, ki so bila izvedena med 1. januarjem 2010 in 31. oktobrom 2011, prijavljena pa so morala biti najkasneje do 7. novembra letos. S prijavo se bodo tako potegovali za diplome sempler, ki jo prejmejo tisti, ki se uvrstijo v ožji izbor, šest zlatih torpedov sempler in veliki sempler, torpedo vseh torpedov, ki nagradi najbolj drzno, inovativno in uspešno medijsko strategijo tekmovalnega obdobja. Nagrajence bo izbrala strokovna žirija.

O organizatorjih

SEMPL že od leta 1998 dalje nastaja pod okriljem in v organizaciji enega največjih zakupnikov medijskega prostora v Sloveniji, družbe Media Pool, ki je bila ustanovljena s strani večjih oglaševalskih agencij z namenom natančnega spremljanja dogajanja na medijskem trgu in zagotavljanja transparentnosti poslovanja. Izkušnje strokovnjakov ter celovita ponudba ugodnih pogojev na medijih zagotavljajo dobre pogoje in visoko kakovost storitev. Media Pool vseskozi skrbi tudi za razvoj stroke: poleg SEMPL-a izvaja tudi raziskavo poslušanosti radijskih programov Radiometrija, pripravlja Mediaskop – celovit pregled slovenskega medijskega trga ter številne druge, manjše projekte.
V letu 2011 so SEMPL predali v izvajanje podjetju Marketing magazin, ki bo skupaj z njimi poskrbel za organizacijo in program seminarja SEMPL 13. Marketing magazin je edina specializirana marketinška revija v Sloveniji. Izhaja že od leta 1981. Sprva je utirala, zdaj pa spremlja pot slovenskega oglaševanja, marketinga in medijev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj