Že dlje časa razmišljate o tem, da bi opustili antiperspirante, ki naj bi povzročali raka, in prešli na uporabo bolj naravnih dezodorantov? Potem je sedaj idealni čas za to.

Ko se odločite, da boste zmanjšali ali celo povsem opustili uporabo antiperspirantov, se lahko zgodi, da bo vaš vonj nekaj časa malce bolj … no ja, neprijeten. Antiperspiranti namreč vsebujejo veliko sintetičnih kemikalij, ki se delno absorbirajo v kožo in tam zadržujejo. Koža torej potrebuje nekaj časa, da ponovno vzpostavi pH in siceršnje naravno ravnovesje ter se razstrupi. In ker je sedaj večina še vedno doma, je to idealen čas, da preidete na naravne dezodorante.

PREBERITE TUDI: Najnovejši lepotni trend: maske za pazduhe

Koliko časa bo vaš vonj malce bolj neprijeten, je odvisno od vsakega posameznika oz. tega, koliko je njegova koža zastrupljena (torej kako pogosto, v kakšnih količinah in kako močne antiperspirante je uporabljal). Pri nekaterih se stanje ublaži že v roku kakega tedna, pri drugih traja tudi do en mesec.

Nasveti, kako pospešiti razstrupljanje pazduh

Razstrupljanje in čiščenje pazduh pa lahko tudi pospešite in sicer na naslednje načine:

  • Po zadnji uporabi antiperspiranta in nato periodično enkrat tedensko naredite piling pazduh. To lahko naredite s pilingom z zrnci za telo ali pa mokro brisačko. Bodite temeljiti, a nežni.
  • Enkrat tedensko (ne po pilingu, temveč kake 3 dni po njem) si naredite glineno masko. Še najboljša je takšna, ki vsebuje tudi oglje.
  • Redno se temeljito preznojite s športom ali savnanjem. Z znojem se odplavljajo tudi strupi iz telesa, gibanje pa pospeši limfni obrok.

PREBERITE TUDI: Antiperspiranti dokazano škodljivi in rakotvorni

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj