Ti nasveti se tako ponavljajo, da so že postali nekakšen kliše, a vsak kliše vsebuje odmerek resnice. Pomanjkanje komunikacije med zakoncema vodi do frustracij, užaljenosti in prepirov ter navsezadnje do ločitve, piše wedding.com. Ko se boste s partnerjem naučili dobro pogovarjati, se boste bolje razumeli in takrat bo lažje razrešiti nesoglasja in umiriti napetosti, preden bodo prerasle v prepire in vojno. Ni nujno, da opravite tečaj javnega nastopanja, dovolj je, da nekoliko preoblikujete način govora in boste prijetno presenečeni nad rezultati.

1. Naučite se poslušati

Kako pogosto v resnici slišimo, kaj nam partner govori? Slišati nekaj in poslušati z razumevanjem sta dve različni stvari. Če opazite, da vaše misli bežijo ali če samo čakate na priložnost, da ga prekinete in začnete govoriti, ga dejansko ne poslušate. Zato je prvi in ​​najpomembnejši nasvet – naučite se poslušati, kaj vam partner želi povedati.

2. Vzpostavite signal za pavzo

Med pogovorom s partnerjem ni nujno, da razprava traja, dokler se ne dogovorite ali pa oba eksplodirata v prepiru. Za boljšo komunikacijo natančno sledite, kako se počutite med razpravo in prosite svojega partnerja, da stori enako. Skupaj si omislite besedo ali besedno zvezo, ki bi jo lahko povedala, ko bosta med pogovorom potrebovala odmor.

3. Bodite previdni, katere besede uporabljate

Besede lahko bolijo dlje in bolj kot telesna poškodba. Ko jih enkrat izgovorite, jih ne morete več potegniti ali izbrisati iz glave svojega partnerja. Bodite samozavedni in med pogovorom s svojim zakoncem previdno izbirajte besede. Vprašajte se, ali vam bo tisto, kar nameravate povedati, pomagalo, da se bolje izrazite in ali boste samo prilili olje na ogenj. Če gre za slednje, je čas, da izkoristite signal za premor in se poskusite umiriti, preden nadaljujete pogovor.

4. Nikoli ne kričite

Vpitje in dvigovanje glasu le redko dosežeta dobre rezultate. Pravzaprav boste samo še poslabšali napeto situacijo in prizadeli svojega partnerja. Če se vam zdi, da si resnično ne morete pomagati, da ne dvignete glasu, je čas, da si oddahnete in se poskusite umiriti, namesto da nadaljujete pogovor. Poskusite govoriti mirno in sočutno, tudi ko ste jezni. Če ne morete biti sočutni, poskusite biti vsaj civilizirani in skrbni. Vaš partner ni vaš sovražnik in vam je ni treba podrediti s svojim svetovnim nazorom in argumenti.

PREBERITE TUDI: 5 opozorilnih znakov, da niste v razmerju s pravo osebo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj