Vznemirjenje, ki ga je s svojimi idejami in inovativnimi kreacijami povzročil z vstopom v svet visoke mode v 50-ih letih 20. stoletja, vzbuja še danes, ko z modnih stez vstopa v muzejske hiše po vsem svetu. Osvobojen modnih zapovedi je v 80-ih letih presegel meje modnega oblikovanja in se posvetil inovacijam in eksperimentiranju z dragocenimi tkaninami. Svoje obleke – skulpture razstavlja v svetovnih centrih mode v Rimu, Parizu, Milanu, New Yorku, Tokiu, Benetkah. Njegove obleke – tekstilne umetnine so del stalnih razstav najeminentnejših svetovnih muzejev: Victoria and Albert Museum in Theatre museum Covent Garden v Londonu, Kunsthistorisches Museum na Dunaju, Guggenheim Museum v New Yorku.

Roberto Capucci v Sloveniji


Tokrat prvič v Sloveniji obiskuje Mestni muzej Ljubljana. V Turjaški palači se lahko sprehodimo med njegovimi ekstravagantnimi kreacijami, v Galeriji Vžigalica pa bodo v skicah in mojstrovih avtorskih risbah predstavljena tudi njegova zgodnejša dela, od ideje do rojstva nove tekstilne umetnine.

Roberto Capucci v Sloveniji


Razstavo vrhunskega ustvarjalca Roberta Capuccija je v času predsedovanja Republike Slovenije Evropski uniji in v letu medkulturnega dialoga Mestni muzej Ljubljana pripravil skupaj z Veleposlaništvom Italijanske republike in Italijanskim inštitutom za kulturo v Sloveniji.

Razstava je v Mestnem muzeju Ljubljana in galeriji Vžigalica na ogled od četrtka, 20. marca, do nedelje, 18.maja 2008.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj