Ljubljanski SiTi Teater BTC je v soboto izvedel premiero fantazijske komedije Čakalnica, ki je sprožila veliko zanimanja že s predpremierami, zdaj pa se Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar končno podajata na slovensko turnejo.

Urška Boljkovac

Čakalnica, ki so jo ustvarili v SiTi Teatru BTC, ima vse elemente, ki jih mora imeti gledališki hit: dobro zgodbo, ki sproža salve smeha, prave ustvarjalce na in za odrom ter dovolj zvezdniškega naboja, da pritegne pozornost.

Projekti, ki jih soustvarjata Lado in Rifle, so vedno opaženi. V Čakalnici se med njima čuti odlična energijo, ki pa ni omejena le na oder. To pride še toliko bolj do izraza, ker je scenarist Nejc Gazvoda ta poseben odnos odlično ujel v besedilo, ki ga je napisal prav zanju. Da vse teče, kot mora, skrbita režiserja Dejan Batoćanin in Uroš Fürst, med ostalimi sodelujočimi pa imata prav posebno mesto Branko Šturbej in Janez Bončina Benč. A več vam ne izdamo, da vas ne prikrajšamo za kakšno presenečenje ali smeh ob ogledu Čakalnice.

Premiera je bila, po običaju, namenjena predvsem medijski predstavitvi predstave, ob prijateljih in družinskih članih ekipe pa se je Rifletu in Ladu do solz nasmejal kup ustvarjalcev iz glasbene, gledališke, filmske in stand-up scene, ki tudi pripravljajo obilje svežih projektov, tako da nas kot kaže čaka res plodno (pop)kulturno leto 2018.

Več o predstavi in koledar gostovanj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj