Pozitivna stran je, da večinoma dobro delujejo, negativna pa izjemno zasoljene cene, ki znašajo celo 50 eur in še več za eno samo embalažico, ki vsebuje le 1 do 3 ml tekočine. Tako si seruma za pospeševanje rasti trepalnic marsikatera ne more privoščiti, mnogim pa se zdi neumno dati toliko denarja za nekaj, kar traja mesec do dva, nato je treba kupiti novega.

A brez skrbi, tudi ve imate lahko lepe in dolge trepalnice in to za smešno nizko ceno. Gre za dobro staro in žal spregledano ricinusovo olje, ki ga lahko kupite v vsaki lekarni ali zeliščni prodajalni. Sicer je malce neprijetno za uporabo, ker je zelo gosto in skorajda malce lepljivo, a verjemite, da se splača!

Ricinusovo olje pospeši rast trepalnic, obrvi in las

Če ste med tistimi, ki jih narava ni ravno obdarila kar se tiče gostote debeline in dolžine trepalnic, bo ricinusovo olje idealna izbira; prav tako, če ste med tistimi z bolj redkimi obrvmi ali ste si jih v mladosti (ah, mladost je včasih res norost) prekomerno pulile, ko ste se odločile, da želite gostejše in širše, pa je nazaj zrasla le kakšna desetina dlačic.

Ricinusovo olje je bogato z ricinoleinsko kislino, ki ima naravno protibakterijsko in proti glivično delovanje. To je dodatni plus, kadar je razlog za počasno rast trepalnic prisotnost bakterij ali glivic. Vsebuje tudi veliko omega-9 maščobnih kislin, ki pomagajo pri hranjenju lasnega mešička in dlačice, sploh, ker se tudi dobro vpija.

Uporaba

Vsak večer po čiščenju obraza nanesite tanek slojna trepalnice oz. korenine trepalnic ter na obrvi in nežno vmasirajte. Nanašajte z nežnimi gibi od znotraj navzven, najbolj enostaven in natančen pa je nanos z bebi paličico. Bodite nežne, da s pretiranim drgnjenjem in vtiranjem ne boste povzročile izpadanja trepalnic ali obrvi.


Ricinusovo olje

Za rezultate je sicer treba biti kar potrpežljiv, saj traja najmanj 2 do 3 mesece, da se začne poznati učinek ricinusovega olja. To pa je tudi logično, saj nove dlačice začnejo rasti debelejše, močnejše in temnejše (da, tudi to!) ter daljše. Nanašati je potrebno vsak dan.

3 KOMENTARJI

  1. Super za ta članek. Za na lasišče lahko mešamo ricinusovo z malo katerokoli olje (jaz dam kokosovo), ker se samo z ricinusovo sploh ne da, jaz imam takoj občutek, da lase trgam 🙂

  2. Mogoče malo butasto vprašanje, ampak zakaj ponekod zasledim ricinusovo, spet drugje pa ricinovo olje?

    Sicer pa hvala za članek! Grem ta teden v nabavo:)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj