… pa se zdijo ženske, ki nosijo rdečo šminko, bolj zanimive. Ženske z rdečimi šminkami že desetletja privabljajo pozornost, od Sufražetk, pa vse do Marilyn Monroe, Rihanne in Rite Ora. Rdeča šminka naredi ženske bolj samozavestne, verjetno zato, ker je povezana s toplino, pozitivno energijo in motivacijo, študije pa razkrivajo, da je rdeča barva, ki vzbuja občutek moči in ambicije.


sheknows.com, instyle.com, madamenoire.com

Znanstveniki z Univerze v Manchestru so ugotovili, da rdeča šminka privablja pozornost k ustnicam, še posebej je to opazno pri moških. V študiji je sodelovalo 50 moških, ki so gledali različne fotografije žensk, znanstveniki pa so ugotovili, da do moški dlje opazovali ženske, ki so nosile rdečo šminko. Povprečno so ženske z rdečo šminko gleali 7.3 sekunde, tiste z roza so gledali 6.7 sekunde, tiste, ki niso nosile šminke pa so gledali samo 2.2 sekundi.

V neki francoski študiji so ugotovili, da so natakarice, ki so nosile rdečo šminko, dobile napitnino od 50 odstotkov moških strank, natakarice, ki so nosile rjavo, ali pa sploh niso nosile šminke, pa so dobile napitnino od 30 odstotkov moških strank. Ko so moške vprašali, zakaj so dali napitnino specifičnim natakaricam so povedali, da so se jim te zdele bolj privlačne.

Vir naslovne fotografije: socialmoms.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj