Poletje je le nastopilo in z njim novi poletni trendi – tudi nova barva las, ki pa je precej nepričakovana in bo marsikoga presenetila. Najbolj modna barva las letošnjega poletja bo namreč rdeča.

To je potrdil tudi priznani kolorist Josh Wood, ki je dejal: “Rdeča je pozabljena barva vsake sezone.” Sam je porast povpraševanja po barvanju na rdečo opazil pri svojih strankah, to pa se je menda začelo skupaj s korona ukrepi.

Da bo ta barva velik trend, dokazuje tudi Google iskanje, saj je iskanje rdečih odtenkov las naraslo za kar 100 odstotkov. A v resnici se je začelo prej – in sicer po modnih revijah za jesen in zimo 2020, natančneje modni reviji Alexandra McQueena. In ravno ta videz je ustvaril Woods: lasje manekenk so bili z odtenki sijoče rdeče, ki so se prepletali skozi temnejše preostale lase. Skratka, res zelo opazen in drzen videz.

Na rdeče pa so se pobarvale tudi nekatere zvezdnice, med njimi Dua Lipa ki se je odločila za neon češnjevo rdečo.

In kaj je tako posebnega v rdeči barvi las?

Poleg izjemne redkosti tudi dejstvo, da so bile zgodovinsko gledano slavne rdečelaske ponosne, da so rdečelase. Pri rdeči barvi, sploh laseh, gre za odnos in v teh časih se ljudje želijo izražati bolj kot kdajkoli – verjetno tudi zato, ker je to edini način izražanja, ki jim ostane, glede na vso cenzuro vseh medijev.

Kakorkoli: rdeča bo letošnje poletje nadvse ‘in’, zato če razmišljate o kakšni drzni spremembi, so rdeči lasje morda pravi odgovor za vas. Odtenkov je na voljo nešteto; od svetlo bakrenih do močnih češnjevo-rdečih in temno mahagoni. Bodite pazljive, da boste izbrale pravi odtenek glede na svojo koloristiko, saj obstajajo tople in hladne rdeče in napačna izbira vam bo pokvarila celoten videz.

PREBERITE TUDI: 5 pričesk, ki bodo prevladovale poleti 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj