Medtem, ko se trenutno odvija teden mode v Milanu, je pretekle dni minilo pet razgibanih, ustvarjalnih in predvsem modnih dni v Londonu. V torek se je namreč zaključil teden mode v Londonu, kjer so številni oblikovalci na svojih modnih šovih in tudi izven njih predstavili svoje kolekcije za pomlad/poletje 2013.

Ustvarjalnost in številni navdihi

Oblikovalci so bili pri oblikovanju svojih kolekcij precej ustvarjalni, vsak pa je nato še ustvaril modni šov v pravem pomenu besede. Navdih za kolekcije je vsak iskal na svoj način. Moschino Cheap & Chic je navdih našel v afriški kulturi; večina britanskih oblikovalcev pa se je zgledovala kar po svoji: britanski.

london_fw_pomlad_2013_moschino

Burberry vs. Mulberry

Vsi so težko pričakovali predvsem dva modna šova: Burberry Prorsum in Mulberry. Prvi je presenetil s svojimi svetlečimi kreacijami, metalnimi in živimi električnimi barvami, ki so spominjale vse prej kot na navdih narave, za ustvarjanje njihove kolekcije pa je oblikovalec Christopher Bailey naslonil na britanski glamur iz 40. let preteklega stoletja in poskušal ustvariti vizijo angleškega sloga v današnji tehnološko napredni družbi. Predstavljenih je bilo veliko raznolikih plaščev in ogrinjal.

london_fw_pomlad_2013_burberry_prorsum
Burberry

Pri Mulberry pa so šli v drugo smer in se vrnili v naravo ter uporabili nevtralne tone rjave, bež odtenkov, tudi črno-bele, nežne zelene, rožnate, … Navdih so našli kar na angleškem vrtu, kjer se pije čaj in se sladka ob angleških kolačkih. Domačnost in pristnost pa so modeli na pisti pričarali tudi z družbo pudlja Maxa.

london_fw_pomlad_2013_mulberry
Mulberry

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj