… jih je njihov trenutni partner speljal iz prejšnjega razmerja in je bilo pred tem prisotno tudi varanje. Verjetno temu večina ne pripisuje posebne pozornosti kar se tiče vpliva takšnih dejanj na novo zvezo, a raziskave so pokazale, da so takšni posamezniki manj predani novi zvezi oz. partnerju, manj zadovoljni in manj pripravljeni vlagati v novi odnos.

Hkrati tudi več pozornosti posvečajo potencialnim novim partnerjem, ki jih pogosto dojemajo kot boljše možnosti od obstoječega partnerja, in so pogosteje nezvesti kot partnerji, ki so dobili partnerje, ko so bili samski.

Raziskovalci v ZDA in Avstraliji so izvedli obširno raziskavo o usodi razmerij, ki so nastala na ta način v primerjavi z razmerji, ki so nastala med dvema samskima osebama. Sodelovalo je 138 udeležencev, ki so bili trenutno v razmerjih, trajajočih do 3 let. Tako ženske kot tudi moški, ki so bili speljani iz obstoječega razmerja s strani trenutnega partnerja, so poročali, da so manj predani obstoječemu odnosu, manj zadovoljni, pogosteje pa so pogledovali tudi za drugimi potencialnimi partnerji in bili večkrat nezvesti.

To pa še ni vse – tekom raziskave so ti udeleženci poročali o upadajoči stopnji zadovoljstva in predanosti novemu odnosu. Kazali so tudi povečan interes za ostale potencialne partnerje in visoke stopnje nezvestobe. Vse to je v popolnem nasprotju z udeleženci, ki niso bili speljani iz obstoječe zveze – ti so pokazali precej manj interesa za potencialne druge partnerje.

Raziskovalci so skušali še enkrat preveriti dobljene rezultate z novo raziskavo in novimi sodelujočimi – in dobili enake rezultate. Udeleženci, ki so bili speljani iz obstoječega razmerja, so poročali o manj predanosti in zadovoljstvu v trenutni zvezi in so kazali več zanimanja za potencialne nove partnerje.

PREBERITE TUDI: Nezvestoba: največje izdajstvo s strani partnerja

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj