… da gremo naprej in pustimo, da preteklost ostane za nami. Želimo imeti lepo življenje z nekom v sedanjem trenutku. Vendar ima veliko ljudi navado brskati po partnerjevi preteklosti, kar lahko škodljivo vpliva na odnos. To je lahko vznemirljiva preteklost za vas ali vašega partnerja. Obstaja več razlogov, zakaj ne smete iti v preteklost, ne glede na to, kako radovedni ste.

Problem zaupanja

Kopanje po preteklosti lahko škoduje stebru zaupanja. Če vaš partner z vami deli osebne podatke, vi pa jih uporabite proti njemu ali jih izpostavite v prepirih, lahko to škoduje zaupanju v vajinem razmerju.

Negotovost in ljubosumje

Če veste preveč o partnerjevih preteklih razmerjih ali izkušnjah, lahko povzročite ljubosumje ali negotovost, tudi če trenutno niso pomembne za vaš odnos. Nekateri ljudje začnejo primerjati stvari, ki jih je njihov partner naredil za nekoga iz njihove preteklosti. To lahko postane zelo veliko breme. Morda boste na koncu celo imeli nerealna pričakovanja od svojega partnerja.

Nepotrebna napetost

Obujanje partnerjeve preteklosti lahko povzroči napetost v razmerju, še posebej, če gre za občutljivo temo ali če se ne strinjate z njegovimi odločitvami. Lahko pride do majhnih prepirov in lahko je tudi grdo. Zakaj bi torej kopali po preteklosti?

Ranjena čustva

Vaš partner je morda naredil napake ali imel negativne izkušnje v preteklosti, o katerih ne želi ponovno razmišljati ali o katerih ne želi razpravljati. Če jih izpostavite, lahko povzročite prizadeta čustva in zamere.

PREBERITE TUDI: Družiti se morate z ljudmi, ki ustrezajo vaši prihodnosti, ne preteklosti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj