Izkazalo se je, da bi lahko bilo celo bolje. Po mnenju zdravnika in strokovnjaka za odnose, Lehmillerja, so ženske, ki se srečujejo in poročijo z bistveno mlajšim partnerjem, ponavadi srečnejše in bolj zadovoljne.

Da bi izvedel več o sreči v odnosu, je dr. Lehmiller anketiral 200 žensk. Ta študija je vključevala ženske, ki so se družile z moškimi, ki so bili mlajši od njih; s takimi, ki so bili starejši od njih; in tiste, katerih druga polovica je bila približno iste starosti.

Najprimernejša je starostna razlika okoli 10 let

Po raziskavi so ugotovili, da so bile najsrečnejše ženske tiste, ki so bile v zvezi z približno 10 let mlajšim moškim. Bili so bolj predani zvezi, bolj romantični in bolj pozorni.

Ženske se v teh odnosih počutijo bolj prevladujoče

Čeprav ni bilo dovolj podatkov, da bi lahko trdili o rezultatih, je raziskovalec navedel možne razloge, zaradi katerih bi se ženske lahko počutile bolj udobno, če bi se poročile z mlajšim partnerjem. Po njegovem mnenju ženske namreč v teh odnosih prevladujejo in je več prostora za enakopravnost.

Tudi moški so srečnejši

Raziskava še dodaja, da lahko ljubezen in osrečevanje starejše ženske osreči tudi moške, na koncu pa oba partnerja ostaneta srečna. Drugi strokovnjaki so dodali, da imajo ti pari boljšo združljivost, zrelost in bi lahko bili celo boljši starši.

PREBERITE TUDI: Najboljša oblika ljubezni ali kaj potrebuje razmerje, da ljubezen ostane

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj