Vključno z varnostno razdaljo 2 metrov in maskiranjem otrok.

Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.

Republikanci so objavili celoten prepis intervjuja s Faucijem, ki so ga opravili januarja, le nekaj dni pred njegovim težko pričakovanim javnim pričanjem, ki bo danes, v ponedeljek., 3. junija. Dr. Anthony Fauci je v svojem pričanju razkril, da si je pravilo o razdalji dveh metrov preprosto izmislil; enako velja za druge ukrepe za “zaščito” pred kovidom. Ta pravila so potem posnemali tudi po drugih državah po svetu, vključno s Slovenijo.

Na današnjem zaslišanju načrtujejo, da ga bodo izprašali o uvedenih omejitvah v zvezi s kovidom, za katere je priznal, da niso veliko pripomogle k “upočasnitvi širjenja” virusa.

Upadanje učenja in socialne težave otrok so dobro dokumentirane, ena od študij Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) pa je vpliv uporabe mask na pismenost in učenje učencev označila celo kot “zelo negativen”. V drugi študiji NIH je bilo ugotovljeno, da so učinki socialne odtujenosti povzročili “depresijo, generalizirano tesnobo, akutni stres in vsiljive misli”.

Fauci je v začetku tega leta v imenu pododbora za koronavirusno pandemijo v predstavniškem domu govoril s svetovalci in republikancem povedal, da se je pravilo o družbeni razdalji dveh metrov “nekako samo pojavilo” in da se ne spomni, kako je nastalo.

“Veste, ne spomnim se. Nekako se je samo pojavilo,” je dejal v skladu s prepisi odbora, ko so ga vprašali, kako je pravilo nastalo. Dodal je, da “ni seznanjen s študijami”, ki bi podpirale socialno distanciranje, in priznal, da bi bilo takšne študije “zelo težko” izvesti.

Poleg tega, da Fauci ni navedel nobenih dokazov, ki bi podpirali socialno distanciranje, je svetovalcu odbora povedal tudi, da se ne spomni, da bi prebral kaj, kar bi podpiralo, da bi maskiranje otrok preprečilo Covid.

“Ali se spomnite, da bi pregledali kakšne študije ali podatke, ki bi podpirali maskiranje otrok?” so ga vprašali. “Morda sem,” je odgovoril, nato pa dodal: “vendar se ne spomnim, da sem to počel.”

Vodja plandemije je tudi pričal, da ni spremljal nobenih naknadnih študij o vplivu prisilnega nošenja mask na otroke, ki jih je bilo veliko. Njegov odgovor pa je bil ironična besedna igra v slogu Covid: “Še vedno mislim, da je to v zraku,” je dejal Fauci o tem, ali je maskiranje otrok zanesljiv način za preprečevanje prenosa.

Poleg tega je nekdanji direktor Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni (NIAID) svetovalcu povedal, da je po njegovem mnenju teorija o uhajanju iz laboratorija – zamisel, da se je Covid začel na Inštitutu za virologijo Wuhan (WIV) – realna “možnost”.

“Mislim, da so ljudje iz tega naredili zaroto,” je dejal in dodal: “Lahko bi šlo za laboratorijsko uhajanje. Zato mislim, da to samo po sebi ni teorija zarote, vendar nekateri ljudje iz tega izpeljejo stvari, ki so nekoliko nore.”

Njegovo priznanje, da se je Covid morda začel v WIV, prihaja štiri leta po tem, ko je podprl objavo dokumenta, ki je zavrgel teorijo o uhajanju iz laboratorija, imenovano “Proximal Origin”.

Nedavno so odkrili, da je Faucijev nekdanji vodilni pomočnik, doktor David Morens, rutinsko opravljal delo na svojem osebnem e-poštnem računu in brisal datoteke, da bi se izognil vladnim zakonom o preglednosti na podlagi zakona o svobodi informacij (FOIA).

Njegovo neupoštevanje zahtev FOIA je bilo tako očitno, da se je v elektronskih sporočilih sodelavcem hvalil, da se je naučil, kako poskrbeti, da uradna korespondenca “izgine”, in da je brisal stvari, ki jih 00ni želel videti v New York Timesu”.

Morensova elektronska pošta, ki jo je razkril odbor, je še razkrila, da se je hvalil, da ima “skrivni stranski kanal” do Faucija, po katerem lahko na skrivaj komunicira z nekdanjim direktorjem NIAID. To razkritje je predsednika odbora Brada Wenstrupa iz Ohia tako pretreslo, da je od Faucija zahteval, da preiskovalnemu organu posreduje svojo osebno elektronsko pošto in telefonske zapise.

Dr. David Morens, nekdanji Faucijev glavni pomočnik, med zaslišanjem v Pododboru za koronavirusno plandemijo predstavniškega doma na Capitol Hillu 22. maja.

Šokantno je tudi Faucijevo priznanje odboru januarja, da “nikoli” ne pogleda subvencij, ki jih je podpisal in od katerih so nekatere znašale več milijonov davkoplačevalskih dolarjev. “Veste, tehnično gledano se podpišem pod vsak svet, vendar ne vidim nepovratnih sredstev in tega, kakšna so. Nikoli ne pogledam, kakšna so nepovratna sredstva,’ je povedal svetovalcu odbora.

Poleg tega je dejal, da ‘ni prepričan’, da tuji laboratoriji, ki prejemajo ameriška nepovratna sredstva, kot je WIV – ki je v času začetka plandemije z ameriškimi davkoplačevalskimi sredstvi preučeval koronaviruse – delujejo po enakih standardih kot ameriški laboratoriji.

Fauci je tudi dejal, da denar, ki ga je razdelil v okviru postopka dodeljevanja donacij NIAID, ni bil pregledan z vidika nacionalne varnosti; ter da ni vedel za nobeno navzkrižje interesov med svojim osebjem, med katerim je bil tudi njegov višji svetovalec Dr. Morens.

Vendar je Morens 22. maja pred odborom pričal, da je pomagal svojemu “najboljšemu prijatelju”, predsedniku združenja EcoHealth Alliance Dr. Petru Daszaku, pri delu njegove neprofitne organizacije. Morens je dejal, da je pomagal urejati sporočila za javnost za EcoHealth in si prizadeval za obnovitev financiranja neprofitne organizacije z nepovratnimi sredstvi, potem ko je bilo njeno financiranje prekinjeno po izbruhu COVID leta 2020.

NIH, ki zaposluje Morensa, je Daszakovo organizacijo EcoHealth financiral v višini več milijonov dolarjev. Kljub temu je Fauci dejal, da se “ni zavedal, da bi bil Morens v kakršnem koli navzkrižju interesov”.

Odbor bo med današnjim zaslišanjem zagotovo skušal pojasniti Faucijev in Morensov “skrivni stranski kanal” komunikacije, o čemer bomo še poročali.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj