… ko imajo ljudje podobne spolne sanje. Spolne sanje so pogoste in kažejo, kako kreativne lahko postane vaša podzavest, ko je prepuščena sama sebi. Po nedavni raziskavi je večina moških sanjala isto stvar: kar 92 odstotkov jih je sanjalo o spolnih aktivnostih z bivšo.

Raziskava, objavljena 28. oktobra, je skušala najti najpogostejše spolne sanje med moškimi in ženskami. Medtem ko je 92 odstotkov moških sanjalo o spolnih odnosih z bivšo, je le 54 odstotkov žensk imelo podobne sanje. Najpogostejše spolne sanje med ženskami (75 odstotkov) so vključevale spolni odnos s prijateljem. Drugi najpogosteje spolni san pri ženskah je bil spolni odnos s sodelavcem.

Mnogi ljudje so se med ‘karanteno’ slišali s svojimi bivšimi partnerji, kar je lahko privedlo do subtilnega porasta sanj, ki so vključevale pretekle ljubimce. “Kadar je prihodnost videti negotova, misli o preteklosti in znanem tolažijo, zato je povsem naravno, da mislimo ali sanjamo o svojem bivšem,” pravi spolna vzgojiteljica, trenerka za spolnost in ljubezen ter pisateljica Suzannah Weiss. Strokovnjaki se strinjajo, da sanje o spolnih odnosih z bivšim ne pomenijo nujno, da si to v resničnem življenju res živijo.

“Bivši partner se lahko v spolnih sanjah prikaže iz več razlogov,” pravi Weiss. “To bi lahko bil samo rezultat tega, da niste spolno aktivni in pogrešate to udobno, znano povezavo. To bi lahko pomenilo, da imate ob razhodu nekaj nerazrešenih občutkov – morda še vedno razmišljate, kaj je šlo narobe in kaj bi naredili drugače v prihodnosti.”

Čeprav so sanje o spolnosti z bivšim partnerjem večinoma neškodljive, so za nekatere morda znak nečesa globljega. “Spolne sanje o bivšem zagotovo niso splošen znak, da nekdo to pogreša,vendar je mogoče, da bi lahko veljalo za nekatere moške,” pravi sociologinja in klinična seksologinja Sarah Melancon,  “Tudi če moški nima želje, da bi se vrnil skupaj s svojo bivšo, lahko pogreša intimo, ki sta si jo delila.” Melanconova predlaga, da se bolj kot na zgodbo osredotočimo na čustva, zaznana v sanjah, in na morebitne prisotne simbole. “Čustva in simboli lahko razkrijejo globlji podzavestni pomen, če je človek res prisoten,” pravi. “Vzemite si trenutek, da preučite, česa se spomnite v svojih sanjah in ugotovite, ali lahko odkrijete kakršenkoli skriti pomen ali občutke, ki ste jih morda pokopali.”

PREBERITE TUDI: To vam sporočajo vaše sanje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj