V stotih letih se je spremenilo marsikaj, tudi v družbi in med nasprotnima spoloma.

Vpogled v to, kaj je moške na ženskah privlačilo pred stotimi leti, ni le zanimivo dejstvo, ampak tudi opomnik, kako daleč so ženske v tem času že prišle in postale enakopravne.

Leta 1918 je bilo med doštudiranimi kar 41 odstotkov žensk in namesto tega, da bi se spremenil odnos do žensk in izobrazbe, so se ženske na fakultetah še vedno soočale z diskriminacijo, na številnih javnih univerzah pa so tudi dovolili študirati le moškim. Večina moških je namreč verjela, da je ženska primarna vloga biti doma, zato so moške tudi bolj privlačile takšne ženske kot pa karieristke. Leta 1910 je bilo poročenih le 12 odstotkov izobraženih žensk. Od žensk se je pričakovalo, da bodo po poroki prenehale z delom, če pa ne že prej, pa, ko bodo imele otroke.

PREBERITE: 11 stvari, ki jih moški na ženskah naravnost obožujejo

Moške je na ženskah privlačilo tudi to, da niso kadile; da so bile do poroke nedolžne, hkrati pa so vseeno vedele, kako osrečiti moškega v postelji; da se niso depilirale pod pazduho; le dolgi, bujni lasje; čim bolj bela polt; da so bile s fit postavo in se športno udejstvovale, a še vedno bile korak za moškimi.

Foto: Pinterest

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj