Vrnitev serije The Crown pomeni, da je osebno življenje pokojne princese Diane ponovno pod drobnogledom. V najnovejši sezoni oboževalci dobijo vpogled v življenje pokojne princese, ki je vzgajala princa Williama in princa Harryja.

Česar morda ne veste, je to, da se je princesa Kate zgledovala po Dianini knjigi in pri vzgoji svojih otrok uporabila svoje materinske instinkte.

Princesa Kate je mati treh otrok – desetletnega princa Georgea, osemletne princese Charlotte in petletnega princa Louisa. Kraljevi strokovnjaki pravijo, da je Kate pri vzgoji prevzela Dianine vzgojne prakse, ki jih je slednja uporabljala pri vzgoji Kateinega moža, princa Williama, in princa Harryja.

Princesa Diana je bila, zlasti po kraljevih merilih, ‘preveč’ topla in ljubeča mati, ki se je svojim otrokom pogovarjala v ravni oči. Kate so opazili, da je ravnala enako, zlasti če sta bila najstarejša dva med javnim nastopom razburjena, kar jima je nudilo pomiritev, je povedala strokovnjakinja za govorico telesa Judi James.

Kraljeva dopisnica Danielle Stacey je povedala: “Na podlagi opazovanja fotografij princese Diane iz tistega časa in sedanje valižanske princese lahko rečemo, da sta obe zelo naklonjeni svojim otrokom.”

“Kate pogosto vidimo, kako drži svoje otroke za roke ali jih je vzela v objem, ko so bili manjši,” nadaljuje. “Pogosto je veliko tolažilnih gest, kot je trepljanje po hrbtu ali božanje po laseh. Ko Kate na svojih javnih nastopih komunicira z drugimi otroki, se pogosto skloni do njih in se z njimi pogovarja, kar je pogosto počela tudi Diana.”

Kraljevi strokovnjaki prav tako pravijo, da je bila Diana trdna privrženka aktivnega poslušanja, da bi svojim otrokom pomagala občutiti, da jih sliši, kar je menda prevzela tudi Kate.

Te tehnike vzgoje, ki krepijo samozavest, ne pomenijo, da kraljevi materi nista naklonjeni discipliniranju svojih otrok – navsezadnje sta obe ženski rodili bodoče kralje. Diana je svoj topel pristop uravnotežila s strogim, a pravičnim odnosom, od dečkov pa je pričakovala, da se bodo vedli lepo, zlasti v javnosti.

Kate prav tako verjame v filozofijo “strogega, a pravičnega”, saj so jo celo opazili, ko je na poroki svoje sestre Pippe Middleton leta 2017 potrepljala princa Georgea po glavi, da bi ga opomnila, naj se lepo obnaša.

Pri vzgojnem slogu princese Diane s toplino in disciplino pa je bilo dovolj prostora tudi za zabavo. Navdušeni privržensi kraljeve družine se bodo spomnili ikonične fotografije princese Diane v Thorpe Parku, ki je z mladima Williamom in Harryjem uživala na vrtiljakih. Tudi princesa Kate si je vzela čas za sproščenost in je bila leta 2019 na obisku na otoku Wight videna, kako se je smejala, ko je princesa Charlotte z jezikom opazovala mahajočo javnost in paparace.

Princesa Diana je cenila telesno bližino otrok in očitno jo ceni tudi Kate. Princeso Diano je bilo pogosto videti, kako je dečke pomirjujoče objela in jih v javnosti celo objemala, česar v kraljevem svetu ne vidimo pogosto. Kate se več kot očitno zelo zaveda pomena telesnega stika in tovrstnega izkazovanja ljubezni, zato svojim otrokom redno izkazuje toplino z dotikom.

Vljudnost in lepo vedenje sta bila na prvem mestu v vzgojnem programu princese Diane, kar naj bi bilo tudi na prvem mestu v Kateinem vzgojnem programu. Kraljevi biograf Andrew Morton je dejal, da princesa Diana ni želela, da bi kraljevski status njenim sinovom stopil v glavo. Dejal je, da je “že od mladih let s seboj na zasebne dobrodelne obiske jemala kraljeve mladeniče … Eden od razlogov je bil, da ni želela, da bi fantje odraščali v prepričanju, da je ves svet 4×4 Range Roverji, puške in varuške.”

Del tega, da sta ostala na tleh, je bilo tudi to, da sta napisala zahvalna pisma in tako pokazala svojo hvaležnost predstavnikom javnosti, ki so jima služili. Princesa Kate je menda prevzela isto navado in si želi, da bi bili njeni otroci vljudni.

Ni presenetljivo, da sta obe ženski vložili toliko časa v vzgojo svojih otrok, saj sta tudi ženski, ki sta vložili precej časa in energije tudi v javno delo za majhne otroke. Princesa Kate je imela v začetku meseca osrednji govor v okviru svoje kampanje “Shaping Us”, s katero želi javnost bolj ozavestiti o pomenu zgodnjega otroštva, ki ima odločilno vlogo na to, kaj postanemo kot odrasli ljudje.

PREBERITE TUDI: Princesa Diana: Edina stvar, ki se jo je Charles naučil o ljubezni od staršev, je bila stisk roke

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj