Princ William se je podelitve filmskih nagrad 2024 EE BAFTA sicer udeležil sam, vendar njegova žena Kate Middleton ni bila daleč od njegovih misli.

Na 77. podelitvi nagrad BAFTA v Kraljevi festivalski dvorani v Londonu se je valižanski princ, ki je od leta 2010 predsednik Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost, po rdeči preprogi sprehodil sam, saj valižanska princesa še naprej okreva po operaciji trebuha, ki jo je prestala prejšnji mesec. Kljub temu je poskrbel, da se je poznala ljubezen njegove žene do največjih britanskih filmskih nagrad.

V pogovoru z Elaine Bedell, izvršno direktorico centra Southbank, na prireditvi se je princ William opravičil za ženino odsotnost na letošnjih podelitvah. “Žal mi je, da Catherine ni tukaj. Obožuje nagrade BAFTA,” je dejal.

Princ William klepeta s Cate Blanchett

“Spomnim se lanskega leta o filmih, ki ste si jih ogledali,” je odgovorila Bedell. “Vse filme, ki jih gledam jaz, gleda z mano. Zato jih skrbno pregledava,” je povedal William.

Vendar je operacija princese Kate 16. januarja in kasnejše okrevanje odložilo filmske večere kraljevega para. Princ William je priznal, da si je od letošnjih nominirancev ogledal “najmanj filmov, kar sem jih kdajkoli prej”.

“Imel sem veliko dela z mislimi. Bilo je malo [premika z roko] – malo tako. A upam, da bom nadoknadil zamujeno,” je dodal in namignil, da bo svoj seznam, kaj si bo ogledal, sestavil na prireditvi.

Eden od filmov, ki si jih je princ William lahko ogledal pred letošnjo podelitvijo nagrad BAFTA, je bil Oppenheimer, ki je prejel nagradi za najboljši film in najboljšo režijo. “Sem velik oboževalec Christopherja Nolana, zato bom vesel, če bo zmagal … Oppenheimer mi je bil všeč,” je po poročanju časnika The Daily Telegraph dejal princ William.

Vendar pa princ ni zaključil Barbenheimerjevega trenda. “Barbie še nisem gledal,” je menda dejal, “vendar si to želim.”

Princesa Kate svojega moža pogosto spremlja na podelitvi nagrad BAFTA, med drugim je lani stopila na rdečo preprogo, ko je par na prireditvi debitiral kot princ in princesa Walesa.

Nastop para na podelitvi nagrad BAFTA 2023 je bil njun prvi obisk slovesnosti po dveh letih. Leta 2021 se je William odpovedal nastopu na podelitvi nagrad BAFTA, potem ko je 9. aprila v 99. letu starosti umrl njegov dedek princ Philip; leta 2022 pa je bilo napovedano, da se William in Kate ne bosta udeležila podelitve nagrad zaradi dnevniških omejitev.

Princ William je na podelitvi nagrad BAFTA nastopil po tem, ko si je vzel teden dni premora od kraljevih dolžnosti, da bi skrbel za princeso Kate in njune tri otroke med polletnimi šolskimi počitnicami otrok. Kate je 29. januarja zapustila bolnišnico, vendar okrevanje nadaljuje doma in naj bi se k javnim kraljevim dolžnostim vrnila nekje okoli velike noči.

PREBERITE TUDI: Kate Middleton na podelitev nagrad Bafta prinesla kraljevski glamur v elegantnih opernih rokavicah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj