Kraljica Elizabeta je umrla septembra 2022 in ves dan je bilo veliko nasprotujočih si poročil o tem, kaj se dogaja. 8. septembra 2022, ko je palača prvič objavila, da je kraljica Elizabeta slabega zdravja, so poročali, da ji je več članov kraljeve družine hitelo stati ob strani.

Kraljica je bila v času svoje smrti na Škotskem, velik del kraljeve družine pa je bil v Angliji, ko so ugotovili, da se bližajo njene zadnje ure. Takrat se je veliko govorilo o tem, da princ Harry ni mogel videti svoje babice, preden je umrla, in da je morda izvedel za njeno smrt le nekaj minut prej, preden je bila objava objavljena svetu.

Ob 14.39 po lokalnem času so se princ William, princ Edward, grofica Sophie in princ Andrew vkrcali na letalo, ki je vzletelo iz letališča v Združenem kraljestvu, da bi se odpravili v Balmoral, kjer je bila kraljica. Ob 15.50 po lokalnem času je letalo pristalo v Balmoralu, približno 40 minut po smrti kraljice.

Tistega dne ob 17.35 po lokalnem času je princ Harry vzletel z londonskega letališča Luton in pristal ob 18.46, le 16 minut po tem, ko je palača objavila, da je kraljica umrla. V Balmoral je prispel ob 19.52 po lokalnem času, kar je skoraj pet ur po njeni smrti. Palača je smrt javnosti sporočila ob 18.30 po lokalnem času.

V intervjuju za 60 Minutes, ki je bil predvajan v nedeljo (8. januarja), je princ Harry pojasnil, da ni bil povabljen na kraljevo letalo, da bi šel z družino h kraljici.

Dejal je: “Nisem bil povabljen.”

Takrat se je tudi pojavilo poročilo, ki nakazuje, da so princu Harryju povedali pet minut pred preostalim svetom. Princ Harry temu poročilu nasprotuje.

Trdi, da je za kraljičino smrt izvedel prek BBC-ja. “Ko se je letalo začelo spuščati, sem videl, da je moj telefon zasvetil. Bilo je sporočilo od Meg: ‘Pokliči me, ko to dobiš,’ ogledal sem si spletno stran BBC. Moja babica je umrla. Moj oče je postal kralj.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj