Medtem, ko so vsi upali, da se bosta brata, ki sta si bila celo življenje izjemno blizu, na pogrebu princa pobotala in ponovno zbližala, se je zgodilo ravno obratno – ponovno oz. še bolj sta se sprla. Tako trdi kraljevi zgodovinar, Robert Lacey, avtor knjige o sporu med bratoma, Battle of Brothers.

Prepir je nastal v roku le nekaj minut, ko sta brata stopila v cerkev in ni bilo več kamer. Spor je bil menda intenziven in bridek. Lacey nadaljuje, da se brata nista pogovarjala s princem Charlesom.

“Tam sta bila, besno sta se kregala, ognjevita kot vedno,” naj bi družinski prijatelj povedal Laceyu. “Jeza in bes med bratoma, ki sta odrasla tesno povezana, je postala izjemno močna in globoka. Izrečenih je bilo preveč grobih besed, ki prizadenejo.”

“Nobenega pobotanja ni bilo na vidiku in nobenega bratskega pogovora ali druženja po prinčevem pogrebu 17. aprila,” piše Lacey in dodaja “ne kaže, da se bo konflikt med bratoma kaj kmalu končal.”

Spor med bratoma se je sicer začel, ko se je začel William, ki je bil s Kate Middleton od študentskih let, vtikati v Harryja, zakaj tako hiti v razmerju z Meghan, ter da se ej preselila k njemu še pred poroko.

Stanje se je še poslabšalo, ko so iz kraljeve palače prišle izjave, da naj bi Meghan, ki je sicer aktivistka proti žaljenju, žalila tamkajšnje osebje, kar je Meghan ostro zavrnila ter povedala, da je to le del strategije kraljeve družine, da bi jo očrnili, daj je kot Američanke in ločenke nikoli niso zares sprejeli.

Sicer pa je danes, 1. julija, še en dan, ko bosta imela brata priložnost za pobotanje: danes bodo odkrili dolgo pričakovani kip, posvečen njuni materi, princesi Diani, in brata se bosta ponovno srečala.
Upajmo, da bo šlo tokrat bolj gladko.

PREBERITE TUDI: Kraljeva brata sta se na smrt skregala zaradi obtožb Meghan Markle

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj