Par je namreč dobil ukaz, naj zaklene svojo vilo v kalifornijskem mestu Montecito, potem ko so nedaleč od nje opazili leva, poročajo tuji mediji. Povedali so jima tudi, da bi lahko bila njuna jata piščancev lahka tarča za plenilca in bi ga verjetno zvabila na njihovo veliko posest.

Gorskega leva so posneli nadzorni posnetki osem kilometrov od vile. Posnetek prikazuje žival, kako se plazi po dovozu lastnika stanovanja, mimo njegovih smetnjakov in avtomobila, nato pa odkoraka v daljavo. Strokovnjaki so domnevali, da se je lev zaradi suše, ki je ohromila Kalifornijo, morda odpravil po hribu navzdol proti ljudem v iskanju hrane in vode.

“Dejstvo, da imamo varnostne posnetke, dokazuje, da stanovalci to jemljejo resno, saj jih je ujela kamera, ko smo prebivalce prosili, da jih namestijo,” je dejala izvršna direktorica združenja Montecito Sharon Byrne. Povedala je, da si želi, da bi vsi krajani zavarovali svoje domove in kokošnjake ter smeti, po katerih brskajo lačne živali.

“Gorski levi so osamljena bitja in navsezadnje nočejo biti v bližini ljudi, zato upamo, da bo ta svojo pot nadaljeval sam,” je še dejala Sharon.

Mimogrede, Meghan in Harry sta tako kot mnogi državljani posvojila kokoši, imata pa tudi dva psa reševalca, ki bi lahko postala tarča leva. Ni pa edini, ki predstavlja nevarnost.

PREBERITE TUDI: Jasnovidka napovedala razhod princa Harryja in Meghan Markle

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj