… 'pranje' las povečujejo povpraševanje po njih in prodajo. Ko so suhi šamponi prvič prišli na trg, so jih predstavljali predvsem kot nekaj, kar uporabnicam prihrani čas, sedaj pa so oglaševalci spremenili pristop in poudarjajo ostale prednosti suhih 'šamponov'. Posledica je rast povpraševanja in priljubljenosti teh izdelkov – tako v Evropi kot tudi ZDA.

Prodaja je tako narasla z 1% vseh novih šampon izdelkov v letu 2009 na kar 5% v letu 2014, razlog za to pa pripisujejo novim in izboljšanim formulam in dodatnimi prednostmi izdelkov za uporabnike. Uporabniki uporabljajo šampon za suho 'pranje' las na dneve, ko si ne operejo las z  vodo in šamponom. Najnovejši suhi šamponi vsebujejo škrobe, ki absorbirajo odvečno maščobo, a ne izsušijo las, kar je za mnoge uporabnice zelo zaželena prednost.

Prednosti sodobnih suhih šamponov naj bi bile, da so prijetnejši za uporabo, na laseh ni videti ostankov v obliki belega prahu. Skratka, z drugimi besedami: proizvajalci sedaj prodajajo glamuroznost izdelka poleg praktičnosti, kar prinaša velike spremembe – izdelki so po novem dojemani kot nekaj finega in ne le čistila. Ponudba šamponov za suho pranje las se tako širi in uporabnicam prinaša dodatne prednosti, sploh, ker je čedalje več uporabnikov čedalje bolj osveščenih glede sestavin, kar pomeni, da morajo proizvajalci slediti njihovim zahtevam.

Mnenja in izkušnje uporabnic o šamponih za suho pranje las pa si lahko prebereš na temi na forumu: Šampon za suho pranje las.

Ali tudi sama kdaj uporabiš šampon za suho 'pranje' las in zakaj?

Foto: shampoolist.info

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj