Če se razideta prijateljsko, potem ni nič narobe, če ostaneta prijatelja. Če pa se odločite, da z bivšim ostanete prijatelji, je pomembno, da poznate nekaj pravil o postavljanju meja z njim, da stvari kasneje ne bodo zmedene in zapletene.

1. Nikoli se ne poskušajta spogledovati drug z drugim

Obstaja razlog, zakaj sta se sploh razšla, zato bo spogledovanje, medtem ko sta prijatelja, samo še bolj zapletlo stvari. Poskusite se izogniti še tako neškodljivemu spogledovanju, saj nikoli ne veste, kako si to razlaga vaš bivši.

2. Pustita drug drugemu nekaj prostora

Samo zato, ker ste se odločili, da ostanete prijatelji, to ne pomeni, da se morate ves čas družiti skupaj. Oba sta pravkar prišla iz razmerja drug z drugim in zato je ključnega pomena, da imate nekaj prostora in razdalje. Namesto tega se družite s svojo družino in prijatelji ter si vzemite nekaj časa, da se pozdravite po razhodu.

3. Ne razmišljajte preveč o njegovem ljubezenskem življenju

Če poskušate biti prijatelji z bivšim, do katerega še vedno čutite čustva, potem je to tista stvar, ki bi jo morali jemati zelo resno. Postavljanje meja z bivšim je lahko že tako težavno, poleg tega pa vas bo to še bolj prizadelo in obnorelo, če boste nenehno razmišljali o tem, s kom se videva, kaj počne in s kom hodi.

4. Kakršna koli fizična intimnost je absolutno prepovedana

To je očitno, kajne? Prekiniti odnos s partnerjem in nato nekaj dni pozneje spati z njim ni ravno dobra ideja. Da, morda se počutite sami in žalostni in vaš bivši se morda zdi najvarnejša izbira, vendar skok z njim v posteljo ni prava odločitev. Kdaj? Čez milijon let.

5. Ne bodite mu ves čas na voljo

Ena najpomembnejših mej za prijateljstvo z bivšim je to. Biti prijatelj z njim ne pomeni, da ste mu na voljo 24/7, in če to storite, vas lahko izkoristi. Morda se vam zdi nekoliko težko in tuje, da se z njimi ne pogovarjate pogosto, kot ste se včasih, vendar morate začeti novo življenje brez njega.

PREBERITE TUDI: Tako ugotovite, če bivši še vedno goji čustva do vas

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj