… prenove – toda kje začeti? Začnete lahko tako, da pospravite vso dekoracijo, ki trenutno stoji v vašem prostoru, in jo popišete. Nato boste uvedli “pravilo treh”.

Kaj je “pravilo treh” pri dekoriranju?

Če gledate veliko oddaj na temo opremljanja doma ali berete veliko blogov o dekoraciji, ste morda seznanjeni s pravilom treh, ne da bi popolnoma vedeli, kaj sploh je. Za dekoracijo pravilo treh pomeni, da so predmeti videti bolje, če so postavljeni v lihih številkah in število tri je idealno.

Res je tako preprosto. Če morate nujno imeti kup predmetov na vodoravnih površinah, lahko izberete pet, sedem ali devet. Če pa iščete svež, razčiščen videz, bi morale biti največ tri stvari postavljene na mizi ali polici.

Tri česa?

Dokler se držite lihih skupin, so vaše možnosti za dekoracijo precej neskončne. Razmislimo o vaši nočni omarici. Verjetno imate svetilko, zato imate prostor še za dve stvari. Želite, da se trije predmeti na vsaki ravni površini razlikujejo bodisi po teksturi bodisi po višini – ali obojem. Keramična posoda za vaše prstane in okvir za slike sta dobri možnosti za vaš preostali prostor. Karkoli drugega je treba dati v predal ali kam drugam.

Vaša klubska mizica ima lahko kup podstavkov, kup knjig in majhno rastlino. Vidite, kako enostavno je? Deluje tudi na vaših stenah: ne obesite enega ali dveh umetnin; obesite tri, da povečate vizualni učinek.

PREBERITE TUDI: Čudovite ideje za dekoracijo velikonočne mize

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj