“Pri dvajsetih ali tridesetih letih ne bi nikoli zbrala poguma, da bi se prijavila na tekmovanje, pri 57 letih pa sem se počutila bolj samozavestno in udobno v svoji koži, zato sem se lahko odločila in se prijavila,” je povedala.

Nina je bila imenovana za eno od sedmih zmagovalk natečaja, zdaj pa manekenstvo imenuje “dodatna kariera”, saj je v svojem poklicnem življenju doktorirala na področju vodenja izobraževanja.

“Ker se učim vse življenje, uživam v procesu spoznavanja manekenske industrije,” pravi Nina o svojem najnovejšem izzivu. “Spoznala sem nekaj čudovitih ljudi, ki me podpirajo in spodbujajo. Gledam Apo Whang Od, ki je bila lani pri 106 letih na naslovnici filipinskega Voguea, in Iris Apfel, ki je pri 97 letih podpisala pogodbo z manekensko agencijo, in se zavedam, da imam pri svojih poznih petdesetih letih še vedno možnost biti na naslovnici modne revije.”

Iskanje samozavesti

“Življenjske izkušnje so mi zagotovo pomagale okrepiti samozavest,” pravi Nina o tem, kje je našla pogum, da se je prijavila na manekensko tekmovanje. “S starostjo začneš razumeti, kaj ti je pomembno in kaj ne. Zame je pomembno, kako se počutim ob koncu dneva. To, kaj si drugi mislijo o meni, ni moja stvar.”

Nina ugotavlja, da se ji je po zmagi na tekmovanju samozavest močno okrepila. “Sem pripadnica manjšine, 57-letnica, sivolaska, upokojenka, ki se pojavlja kot novinka v Sports Illustrated Swimsuit Rookie 2024 – ne morem verjeti!”

Ninina telovadna rutina

Glede na to, kako neverjetno je videti, bi morda pričakovali, da ima Nina intenzivno telovadbo, vendar z veseljem poročamo, da je njen režim vadbe presenetljivo nezahteven.

 

“Vedno sem bila aktivna, vendar nisem odvisnica od telovadnice in ne telovadim vsak dan,” pojasnjuje. “Nimam režima, preprosto se gibljem in telovadim na način, ki mi trenutno ustreza. Pomembno mi je, da sem aktivna, pa naj bo to vožnja s pelotonom, sprehajanje psov ali ples ob glasbi iz osemdesetih let v dnevni sobi. Gibanje je zame zelo terapevtsko in polni moj čustveni račun.”

Ninin zdrav življenjski slog

Pri 49 letih so Nini diagnosticirali sladkorno bolezen tipa 2: “Imam srečo, da mi ni treba jemati inzulina, vendar jem zdravila in verjetno jih bom morala jemati do konca življenja.”

Da bi ostala zdrava, jemlje prehranska dopolnila, vključno s folno kislino, magnezijem in vitaminom D, vendar se ne drži stroge diete. “Čeprav sem sladkorna bolnica, v zmernih količinah jem vse, kar si zaželim,” pove. “Ne prikrajšujem se za nobeno hrano, vendar se zagotovo ne šalim z zdravjem in ne pojem kilograma sladoleda.

“Nikoli ne preskočim zajtrka – to je moje gorivo za ves dan. V zajtrk dodam beljakovine, čez dan pa namesto polnega kosila in večerje posežem po zdravih prigrizkih. Trudim se ne jesti po 18. uri, saj se veliko bolje počutim zjutraj, ko se zbudim, torej okoli 5. ure zjutraj ali ko se moji štirje reševalni kužki odločijo, da me bodo zbudili!”

Življenjski nasveti

Ker je Nina polna energije in navdušenja, je jasno videti, da je optimistična oseba, ki jo čaka še veliko navdušenja. “Pri petdesetih letih sem najbolj srečna, ker vem, da so moji najsrečnejši trenutki še pred mano! Življenje je lepo in za vse to sem hvaležna,” je povedala.

“Moj nasvet za druge je zelo preprost: Življenje bo minilo ne glede na to, kaj počnete ali ne počnete.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj