Če se najdete v spodaj opisanih znakih, je morda čas, da začnete z delom na sebi in se odmaknete od svojega partnerja. Velika verjetnost je, da mu ne pustite dihati in ga s tem le oddaljujete od sebe.

Vedno ste zaskrbljeni, da vas bo partner zapustil

Vsi odvisniki od ljubezni se bojijo, da jih partner zapusti in ostanejo sami. Kadar je ljubezenski odvisnik v razmerju z osebo, s katero je obseden, mu nikoli ne bo zaupal.

Ne morete nehati razmišljati o drugi osebi – v obsedeni meri

Ko se zasvojenost z ljubeznijo prikazuje v televizijskih serijah, kot sta “You” in “Love”, je pogosto v obsesivni-posesivni obliki. Odvisniki od ljubezni, ki svojo zasvojenost izvajajo v obsedenosti, se bodo fiksirali na osebo, od katere so odvisni, kar se lahko kaže tudi v nevarnem vedenju.

Edino ob vašem partnerju se počutite dobro v življenju

Ko je nekdo zasvojen z ljubeznijo, je vsa njegova samopodoba, občutki pozitivnosti in celo življenjski namen odvisnen od osebe, od katere je odvisen.

Imate nerazrešeno otroško travmo glede odnosa z materjo

Eden od glavnih zunanjih vzrokov za ljubezensko zasvojenost je nekaj, kar se imenuje “materina lakota” – želja po brezpogojno ljubeči materi, ki je v otroštvu ni bilo.

To je vzorec vedenja v vaših odnosih in ni izjema

Zasvojenost z ljubeznijo se opira na vzorec vedenja, tako da tudi če se ljubezenski odvisniki razidejo z osebo, od katere so bili sprva odvisni, običajno zelo hitro preidejo na naslednjega partnerja.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj