Medtem ko se nekaterim to lahko zgodi v najmanj pričakovanih trenutkih, so drugi na to vnaprej pripravljeni. Kot starš je izredno pomembno, da svojo hči poučite o funkcijah ženskega reproduktivnega sistema. Zaradi različnih tabujev v naši družbi se starši pogosto ne poslužujejo takšnih tem in ne pripravijo svojih otrok na spremembe, ki bodo prišle.

Če ste starš odraščajočega dekleta, je tukaj nekaj načinov, kako ji lahko pomagate pri prvem mesečnem perilu.

Menstruacija: mejnik v življenju vaše hčerke

Žensko telo je programirano za menstruacijo. To je naraven proces, ki je povezan s plodnostjo in zdravim delovanjem ženskega reproduktivnega organa. Če ste starš, je menstruacija naslednji pomemben mejnik v življenju vaše hčerke. To pomeni, da je dosegla puberteto in da ima razvit reproduktivni sistem. Medtem ko menstruacija vključuje krvavitev iz nožnice, lahko to hčerko vznemirja na več načinov. Če ji damo prava dejstva in jo pripravimo vnaprej, ji bo to pomagalo sprejeti na nek način neprijeten dogodek.

Govorite o znanosti, ne o tabujih

Pogosto se med pogovorom o menstruaciji bolj pogovarjamo o mitih in stereotipih, povezanih z menstruacijo, namesto da bi se osredotočali na dejstva. Menstruacija je naraven proces in je ne smemo obravnavati kot nekaj nečistega ali umazanega. Nasprotno, zdrava je. Za razliko od katere koli druge oblike krvavitve je menstruacija drugačna. Pojavi se, ko se notranja obloga maternice, sestavljena iz stare krvi in ​​tkiv, izloči iz telesa.

Naštejte stvari, ki jih bo potrebovala med menstruacijo

Ne samo, da morate hčerko pripraviti na telesne spremembe, ki se bodo zgodile, ampak se morate tudi poučiti o zalogah, ki jih bodo potrebovale za nemoten menstrualni cikel. Od higienskih vložkov, tamponov, do termoforja s toplo vodo za menstrualne krče – pomagajte svoji hčerki, da poskrbi za potrebne predmete, ki jih bo potrebovala med menstruacijo.

Naučite jo uporabljati te pripomočke

Kot starš vaša naloga ni le, da ji priskrbite komplet stvari Pomagati ji morate tudi pri uporabi vsega. Vsak element ima svoj edinstven način uporabe. Ne glede na to, ali je vložek ali tampon, obstaja veliko nasvetov in trikov, pri katerih lahko pomaga le izkušena oseba.

Poučite jo o menstrualnih krčih in kako jih lahko obvlada

Medtem ko nekatere ženske ostajajo asimptomatske ali imajo blage simptome, so nekatere, ki imajo težave z menstrualnimi krči. Zato hčerko pripravite vnaprej. Nekateri načini obvladovanja menstrualne bolečine so naslednji:

  • Uporabite grelno blazinico.
  • Topla kopel.
  • Redna vadba lahko poveča tudi pretok krvi in ​​zmanjša krče.

PREBERITE TUDI: Vse, kar ste doslej mislili o menstruaciji … je narobe

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj