Za obiskovalke (in obiskovalce) Planeta Lepote bo skoraj nujna izbira spletni brskalnik Mozilla Firefox, s katerim lahko preprosto dostopate do svojega priljubljenega portala, hkrati pa vam ni potrebno vedno znova vpisovati svojega uporabniškega imena in gesla. Firefox si jih bo namreč zapomnil (če mu boste to seveda dovolili) in ju shranil na vaš ključ, s čemer se boste izognili tudi zlorabi v primeru, da bi se pozabili odjaviti.

aplikacije_firefox

Seveda pa je najenostavneje izbrati enega od paketov in nato dodajati posamezne programe, ki bi jih morda še želeli imeti. Tako light kot tudi standard paket vsebujeta PortableApps platformo, ki vam omogoča enostavno uporabo programov, spletni brskalnik (Mozilla Firefox), program za upravljanje z elektronsko pošto (Mozilla Thunderbird), program s koledarjem za upravljanje dogodkov in opravil (Mozilla Sunbird), antivirus, program za izmenjavo neposrednih sporočil (ki podpira AOL, Yahoo, MSN ter ICQ klepetanje), program za branje PDF datotek, program za upravljanje z gesli, dve igrici ter predvajalnik glasbe. Paket light vsebuje še program za pisanje besedil, standard pa vam ponuja še vse programe OpenOffice.org (pisanje besedil, delo s tabelami, delo s podatkovnimi bazami ter risanje).

aplikacije_portableapps

V primeru, da vseh teh programov ne potrebujete, si lahko snamete samo platformo in poljubno dodajate programe, ki jih boste potrebovali ali odvečne programe v paketu preprosto izbrišete. Večina programov v paketih je skorajda nujnih, nekaj pa je tudi takih, ki jih paketa ne vsebujeta vendar bi vam kljub temu morda prišli prav. Taki so na primer:

  • GIMP (orodje za delo s fotografijami);
  • VLC Media Player (avdio in video predvajalnik, ki predvaja veliko večino formatov);
  • 7-Zip (kompresiranje in dekompresiranje datotek);
  • Eraser (varno brisanje podatkov in datotek);
  • InfraRecorder (program za zapisovanje podatkov na CD ali DVD medije)

Seznam vseh programov vam je na voljo na http://portableapps.com/apps.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj