Predstavitev knjige Predlog ljudske ustave avtorja Kristoferja Bogdana Meška bo v KUD France Prešeren v četrtek, 9. maja 2013 ob 17. uri. Vstop prost.

Predlog ljudske ustave – po švicarski predlogi, s primerjavo z obstoječo ustavo RS – je knjiga, ki na razumljiv način prinaša spoznanja o razlogih in konkretnih vzrokih današnjih težav naše domovine.

Knjiga nam prinaša jasna spoznanja o razliki med diktaturo, zakrito s pravnimi protislovji, in med republiko, kjer o najpomembnejših skupnih zadevah odloča celotno ljudstvo. Predlog ljudske ustave je knjiga, ki prihaja ob pravem času, saj nam ponuja izhod iz današnje globoke politične krize in je hvaležna budilka in kompas za državljansko zavest. Napisana je jasno, celo nekoliko provokativno, predvsem z namenom spodbujanja nujne široke javne razprave o skupnih temeljih družbe, v kakršni želimo živeti sami in v kakršni bi radi, da bi živeli naši otroci.

Avtor knjige, Kristofer Bogdan Meško je umetnik, kulturnik, prevajalec švicarske ustave, poznavalec slovenske ustave, miroljuben a vseeno brez dlake na jeziku in radikalen v svojem svetovljanskem nazoru. Vešč javne komunikacije, poznavalec "zarot" doma in v svetu, z vsekakor drugačno dimenzijo dojemanja politike in okolja v katerem živimo – od večine ljudstva. Izredno zanimiv sogovornik. Zagovarja samostojno, nevtralno Slovenijo izven Nata z ustavo po švicarskem vzoru.

http://www.kud.si/index.php/Projekt:Sodelovanja/Predlog_ljudske_ustave

Vir naslovne fotografije: ljubljana.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj