… medijskim strategijam leta v regiji, bo vodil Darko Ivančević, globalni podpredsednik za blagovno znamko Staropramen v pivovarski multinacionalki Molson Coors. Prijave na tekmovanje Sempler so odprte od 1. septembra 2017 dalje, zmagovalci pa bodo znani na konferenci medijskih trendov SEMPL, ki bo 23. in 24. novembra 2017 v Portorožu.
Tekmovanje Sempler za najboljše medijske strategije v regiji Adriatik bo v okviru konference medijskih trendov SEMPL organizirano že petnajstič. Poleg že znanih devet kategorij imajo letos kreativne in medijske agencije, medijski strategi, oglaševalci in mediji priložnost, da svoje medijske projekte prijavijo še v dve novi kategoriji – najboljša PR-strategija ali promocija in najboljši tehnološki pristop. Tako se lahko potegujejo za enajst zlatih nagrad kot tudi najvišjo nagrado, veliki sempler.
O najboljših medijskih projektih v regiji Adriatik bo presojala devetčlanska žirija, v kateri so ugledni strokovnjaki iz regije, ki prihajajo tako iz agencij kot tudi iz vrst njihovih naročnikov. Predsedniku žirije Darku Ivančeviću, globalnemu podpredsedniku blagovne znamke Staropramen v podjetju Molson Coors, se bodo pri ocenjevanju pridružili še Aleksandra Dilevska, izvršna direktorica oglaševalske agencije PublicisOne in operativna direktorica za regijo Adriatik, Marija Matić, direktorica medijskega načrtovanja v srbski medijski agenciji Direct Media, Damjan Planinc, direktor in ustanovitelj digitalne medijske agencije Get Interactive, Viktorija Radojević, izvršna direktorica marketinga in razvoja v podjetju Mercator, Hrvoje Rein, direktor marketinga v podjetju L’Oreal Srbija, Žarko Sakan, direktor oglaševalske agencije New Moment, Tamara Slapar, direktorica medijske agencije Medialog, in Daniel Vuković, glavni kreativni direktor v oglaševalski agenciji McCann Zagreb.
Pri presoji prijavljenih medijskih strategij bo žirija upoštevala pet osnovnih meril, in sicer idejno zasnovo medijske akcije, ustrezno ciljanje in razumevanje potrošnika, primerjavo med cilji in doseženimi rezultati (ROI), inovativnost v iskanju (novih) komunikacijskih poti ter stopnjo aktivacije in motivacije ciljne skupine skozi medijsko strategijo in izvedbo.
Po besedah Darka Ivančevića, predsednika letošnje žirije za nagrade Sempler, je pri zmagovalni medijski strategiji ključen pomen celostnega tržnega komuniciranja, kar bo tudi eden izmed njegovih kriterijev pri žiriranju: “Ne gre za to, da strategija vključuje vse razpoložljive kanale ali pa da se v posameznih kategorijah osredotoča samo na enega. V obeh primerih gre za to, da ima projekt jasen uvid in veliko idejo oziroma na kratko – popolno ujemanje medijske strategije s strategijo blagovne znamke.”
Po mnenju Viktorije Radojević je pri projektih, ki se potegujejo za nagrade, ključna visoka in merljiva učinkovitost. “Ta je namreč rezultat vseh dejavnikov izvrstnega projekta, od inovativnega koncepta do kreativne izvedbe,” meni Radojevićeva.
Žarko Sakan pa dodaja: “Verjamem, da bi moralo imeti vsako prijavljeno delo lokalni pridih, a ustrezati tudi globalnemu občinstvu.” Po njegovih besedah je najboljše delo običajno osupljivo preprosto, izvirno in privlačno, vpliva na širše občinstvo, kot je bilo načrtovano, in navdihuje ljudi, da dosežejo več.
Prijave del na tekmovanje Sempler so možne od 1. septembra 2017 na spletni strani konference SEMPL (www.sempl.si), zadnji rok za prijavo pa je 10. november 2017.
Facebook: https://www.facebook.com/SeminarSEMPL
Twitter: https://twitter.com/SEMPL
Instagram: https://instagram.com/SEMPL_mediatrendsconference

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj