­

V poplavi modnih kosov za poletje in prihajajočo jesen je tudi ogromno takih, za katere vam ne bo treba prav nič zapraviti; namesto tega se zapodite kar v babičino, dedkovo, mamino, očetovo ali pa kar lastno omaro. Kosi, ki jih iščete, so očetove srajce, babičine čipke in vintage nakit, dedkovi klobuki, rokerski T-shirti, mamine rožaste obleke in skoraj vsa moško krojena oblačila.

Babičina omara

V njej se nedvomno skriva največ zakladov. Hit letošnje jeseni bodo čipke, ki se znajdejo prav  povsod: na oblekah, tunikah, šalih, nogavicah ali pajkicah. Pobrskajte torej za prosojno romantiko ali čipko, ki sugerira temačno gotiko. Nikakor ne smete spregledati razkošnih pletenin, ki so še posebej trendi, če so kakšno številko prevelike. Malo daljšo babičino jopo lahko enostavno kombinirate k ljubki obleki ali jeansu. Modno in šik je letos vse kar diši po vintage modi, hkrati pa to kaže na vaš modni okus ter slog. Že majhen detajl je lahko rdeča nit vaše modne zgodbe, zato podrobno preglejte šatuljo, v kateri babica hrani nakit. Tam se namreč skriva bogata modna zgodovina, ki da v trenutku pečat vašemu oblačilu. Poizkusite z veliko broško s poldragimi kamni, hkrati nanizajte več različno dolgih ogrlic ali očarajte s koktail prstanom. Ne pozabite niti na veliko torbo.

babicina_omara
babicina_omara2

Dedkova omara

Tudi dedek se zna dobro obleči, zato ga le poprosite, da kakšen kos posodi tudi vam. Ulice so polne angleško navdahnjenega dandi videza, še posebaj očarljivi so enostavni nizki čevlji z vezalkami, ki jih lahko najdete prav v njegovi omari. Da bo le številka prava. Prav tako si lahko izposodite njegov klobuk, ki bo dal vaši opravi piko na i. Ta je lahko elegantno gentelmanski ali v slamnatem slogu. Dobro poglejte tudi za dodatki, prav mogoče je namreč, da v kakšnem predalu skriva staro pozlačeno žepno uro, ki si jo lahko obestite na ogrlico.

dedkova_omara
dedkova_omara2

6 KOMENTARJI

  1. V babičini omari vse tako po naftalinu smrdi, da z stotimi pranji ne spereš vonja. Mamini reklčki in bluze iz 80ih pa mi grejo na živce zaradi debelih podložkov na ramenih….

  2. zanimiv članek. vsekakor se strinjam, da se da NAČELOMA marsikaj starega iz tujih omar ponucati, vendar le in zgolj po tem, ko smo kos prikrojile svoji postavi primerno – bodisi same bodisi dobra šivilja. treba je namreč vedeti, da se že res vračajo stari trendi (če vzamemo npr. samo pajkice, prevelike puloverje in podložena ramena), vendar se sami proporci in deloma tudi oblika teh detajlov s časom spreminjajo. primer: podložena ramena na maminem suknjiču iz leta 1980 ti naredijo postavo upokojenega hokejista ;), medtem ko je Balmainov ozek teliran rekelček s poudarjenimi, malenkost špičastimi rameni (v pravi kombinaciji seveda) iz a/w 2009/2010 lahko preklemano flattering ;).

  3. @carmensyta: če nimaš babic in dedkov greš pa v trgovino 😀

    se pa strinjam z malino.. načeloma se stvari vračajo vendar v drugačnih/bolj dovršenih oblikah..

  4. Meni ne bi škodilo, če bi najprej vse svoje znosila… Imam nekaj doma, nekaj pri fantu in posledično nikoli ne vsega pri roki 🙁

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj