Zelo pomembno je, kako nanesemo puder, da bo naša koža izgledala čim bolj naravno in kar najlepše. Namen uporabe pudrov je izenačiti ten kože, prekriti morebitne nepravilnosti (madeže nekdanjih nečistoč, pigmentne lise, podočnjake, kapilare) in obstoječe nečistoče.

Puder naj ne bo nikoli nadomestilo za ustrezno nego – je kvečjemu dopolnilo. Zatorej naredite vse, kar je v vaši moči, da boste imele kar najlepšo in čisto kožo tudi brez pudra, saj bosta le tako vaš obraz in pojava kot celota izgledala urejena. Nikoli ni namen pudra prekriti zanemarjeno in nenegovano polt. Je tudi osnova za vsak make up – razen zelo redkih srečnic s praktično popolno poltjo, make up nikoli ne more izgledati tako popoln in dovršen na koži brez pudra, kot če je pod ostalimi ličili lepa, enakomerna in sijoča polt.

Lepa, brezhibna polt, puder

Preden nanesemo puder, je potrebno kožo na to pripraviti. Puder (tekoči, v kamnu ali prahu, v stiku, “cream-to-powder”) vedno nanašamo na očiščeno kožo. Če je koža suha, nanesemo ustrezno kremo, za normalno in mastno kožo ponavadi zadostuje vlažilni ali matirajoči tonik, lahko tudi kakšna zelo lahka vlažilna emulzija z antioksidanti in UV zaščito.

Tekoči puder nanašamo tako, da ga v točkah nanesemo na čelo, lica, nos in brado in nato razmazujemo z gibi navzdol in navzven. Nikoli ne s krožnimi gibi, saj ga s tem zarinemo pod dlačice na obrazu, kar privede do značilnega neenakomernega in “kosmatega” videza – najbrž je ravno takšen napačen nanos razlog, da nekatere vedno znova tarnajo, da se jim vsak puder zelo opazi. Edino po bradi lahko razmazujemo tudi sem ter tja, medtem ko je po čelu priporočljivo razmazati puder navzgor proti lasišču. Razmazujemo toliko časa, da se popolnoma zlije s kožo.

10 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj