… (za tiste, ki čaj obožujejo, pa se sezona pravzaprav nikoli ne konča in ga pijejo tudi poleti). Ljudem je običajno najbolj znan sadni čaj zaradi svojega sladkega okusa. Vedno bolj so popularni tudi zeliščni čaji, ki imajo vsak zase tudi veliko dobrih lastnosti. ali, kot bi rekla Pehta; ''za vsako bolezen rož'ca raste.'' (Pre)malo ljudi pa se zaveda, kakšne pozitivne posledice imajo lahko pravi čaji.

Ena skodelica črnega čaja na dan, odžene zdravnika stran. Bel, črni in zeleni čaj spadajo med prave čaje in so vsi iz čajevca, ločijo pa se po načinu obdelave. Črni čaj je v primerjavi z belim in zelenim najbolj oksidiran in obdelan, posledično najmanj zdrav, saj vsebuje najmanj antioksidantov.

PREBERITE TUDI: Beli čaj

10 lastnosti črnega čaja

  1. vsebuje antioksidante in zato ščiti tudi pred rakom in drugimi boleznimi (a veliko manj njih kot zeleni, sploh pa beli);
  2. vsebuje kofein, zato je dobro poživilo;
  3. znižuje raven holesterola;
  4. vsebuje fluor;
  5. pomaga krepiti imunski sistem;
  6. vsebuje polifenole (ki varujejo celice pred poškodbami),
  7. pomaga topiti odvečno maščobo;
  8. pomaga v borbi proti stresu;
  9. povečujejo zmožnost koncentracije;
  10. izboljšuje videz kože.

Črni čaj je priporočljivo spiti po obroku, saj deluje antibakterijsko in tako dobro poskrbi za vaše dlesni in zobe. Ker vsebuje antioksidante, ki lovijo proste radikale, pa sploh pripomore k boljšemu počutju telesa in zmanjša možnosti bolezni. Zaradi vsega navedenega pitje črnega čaja izboljšuje tudi videz kože. Uporabljene hladne čajne vrečke lahko uporabite tudi kot sredstvo proti mozoljem in podočnjakom. Pomaga tudi pri ublažitvi srbečice po piku insektov. Na mesto pika položite za nekaj minut ohlajeno čajno vrečko črnega čaja.

Pitje čaja vzemite kot obred in ne kot nujno opravilo.

PREBERITE TUDI: 6 izjemnih učinkov zelenega čaja

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj