… direktor pri modni hiši Maison Martin Margiela. To je potrdilo govorice, ki so se začele pretekli teden, da naj bi Galliano začel sodelovati s pariško modno hišo.

Modna hiša Margiela je pripravljena na karizmatično novo kreativno dušo," je povedal Renzo Rosso, predsednik OTB, ki upravlja tudi Margielo. "John Galliano je eden največjih in neizpodbitnih talentov vseh časov – edinstven, izjemni kreator visoke mode, ki je od nekdaj prestavljal meje in inovacije v modnem svetu. Veselim se njegovega povratka, ki bo ustvaril modne sanje, kakršne lahko ustvari le on, in mu želim, da tukaj najde svoj novi dom."

Že pogled na poročno obleko Kate Moss leta 2011 in rezultate njegovega začasnega gostovanja pri modni hiši Oscar de la Renta preteklo leto jasno kažejo, česa je Galliano sposoben. A Margiela je bil tisti, ki je naredil odločilni korak in umetnika tudi dejansko vzel pod svoje okrilje in mu dal priložnost za nov začetek. "Čudovito je, da bo John spet lahko delal to, kar počne najbolje. Velika izguba je bila ne izkoristiti te izjemne strasti in talenta za kreiranje oblačil v zadnjih treh letih," je povedala urednica revije Vogue Alexandra Shulman.

Sicer pa je bila vrnitev Gallaina zelo premišljena: imel je majhno število izbranih intervjujev in pojavljanj v javnosti, kar je vodilo v njegovo kreativno novo rojstvo. Preden se je vrnil v industrijo mode, je začel z dolgotrajno zdravljenje odvisnosti, ki je bila povod za njegov incident, ko je še delal pri Diorju. Živeč v Los Angelesu, stran od Pariza, je zgradil nova prijateljstva in veze, spremenil svoje življenje, učil in bil mentor študentom mode in si z vzornim življenjskim slogom očistil in ozdravil telo in duha. Tako je pripravljen za nov začetek.

Pričakujejo, da bo svoje prve kreacije za omenjeno modno hišo predstavil januarja na pariškem tednu mode , ter da bo prevzel vse Margiela kolekcije. To bo prva kolekcija pod Gallianovim kreativnim nadzorom odkar je bil leta 2011 odpuščen od Diorja.

Foto: Patrick Demarchelier/Maison Martin Margiela

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj