Zveni zapleteno? Ni! Česar ne potrebujete, ne zavrzite, ampak poiščite novega uporabnika. Potrebujete kaj novega? Morda prav nekdo to podarja, prodaja, ker tega ne potrebuje več.

Kot na ZPS poudarjajo, se prepogosto ne zavedamo, da smo obkroženi s prostimi zmogljivostmi: izgubljamo družbeno in ekonomsko vrednost prostora, zmogljivosti, časa in stvari, ki jih ne uporabljamo. Preprost primer je vrtalnik, ki je skoraj v vsakem gospodinjstvu, a ga večina le redko uporabi, morda enkrat na leto ali še to ne. Zasledili so podatek, da je v ZDA vrtalnik v uporabi v povprečju le 12 minut v svoji celotni življenjski dobi!

Potrebno je spremeniti način mišljenja in poiskati somišljenike

V Sloveniji je vedno več posameznikov, ki se zavedajo odgovornega odnosa do okolja, kar dokazujejo tudi številni dogodki.

Ekologi brez meja so na spletni strani Manj je več pripravili pregled dogodkov v tem in prihodnjem mesecu, ki ponujajo številne priložnosti, da preverite, če še ne poznate, sodelovalno ekonomijo v praksi. Našli boste tako dogodke, kjer lahko zamenjate in tako osvežite svojo garderobo ali garderobo najmlajših družinskih članov, zamenjate sadike, knjige, igrače in družabne igre kot priložnosti, da prodate, menjate, kupite kaj novega-starega na garažni razprodaji.

Več o sodelovalni ekonomiji najdete tukaj; več o dogodkih, kjer sodelovalno ekonomijo lahko preizkusite v praksi, najdete tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj