Nekam bi šli, pa ne veste kam, naveličani ste običajnih izletnih točk, prepolni bazeni vama ne dišijo, hribolazca pa tudi ravno nista.
 
 
 
 
Razkrivamo eno izmed najlepših panoramskih poti v Sloveniji. Skriva se v Zgornjesavinjski dolini in se imenuje Solčavska panoramska cesta.
 
Svoj izlet lahko začneta ali pa zaključita s prav posebno češnjo na vrhu smetane: prečudovito Logarsko dolino. Težko se odločimo, kaj vas bo navdušilo bolj. Logarska dolina s prečudovitim slapom Rinka ali panoramska pot s prelepimi razgledi?
 
Na Solčavsko panoramsko cesto v skupni dolžini 37 km se lahko podate z avtomobilom, motorjem, kolesom ali jo prehodite peš.
 
Vstopne točke na Solčavsko panoramsko cesto so štiri. To so Solčava, Logarska dolina, Zgornje Sleme s koroške strani in mednarodni mejni prehod Pavličevo sedlo iz Avstrije.
 
Na poti vas bodo pozdravile pristne turistične kmetije ter naravne znamenitosti, med katerimi bi izpostavili izvir kisle vode.

Izvir kisle vode je mineralni izvir pod Olševo, ki velja za izjemno naravno znamenitost Solčavskega, razglašen pa je za naravni spomenik. Izvir je nastal ob tektonskem prelomu, ki loči Savinjske Alpe od Karavank. Vodi pripisujejo zdravilno moč, saj je bogata z železom in ogljikovim dioksidom. Voda je pitna, le nekoliko posebnega okusa. Na stojalih ob izviru so pritrjene različne lesene zajemalke za pokušino.

 
Izvir se nahaja 50 m pod Solčavsko panoramsko cesto, blizu kmetije Klemenšek. Skriva se v eni od grap, ki jih prekinjajo strme stene Solčavskih peči. Izvir je lepo urejen, okolico pa prekriva rdečkasto rjava usedlina.
 
 
Neverjetni razgledi in pristna narava vam bodo dali občutek, da ste v nebesih. Vzemita še kakšno odejico, piknik košarico in penino, in vajin dan bo popoln!
 

PREBERITE TUDI:  Na izlet po Sloveniji: Otočec in Pleterje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj