Lepo in skladno naličen obraz je okras in pika na i vsake urejene sodobne ženske. Ne glede na to, kako popolna so njena oblačila – nenegovan in nenaličen obraz pokvarita celotno podobo, saj imajo le redke srečnice tako lepo polt, izrazite oči in trepalnice ter polne ustnice, da ne potrebujejo nobene pomoči ličil.

Prvi korak: tekoči puder

Tekoči puder (pri koži, ki skoraj nima napak, bo zadostovala tudi obarvana krema) vedno nanesemo na čist obraz. Kako ga izbrati in pravilno nanesti, poglejte v preteklih člankih. Če dobite UV zaščito samo od pudra, ga morate nanesti enakomerno, predvsem pa ne ravno skromno po celem obrazu.

Drugi korak: korektor

Ta korak lahko izpustite, če je vaš puder dovolj prekriven ali polt brez večjih nepravilnosti. Prav tako ni nujno, da posamezne predele dodatno prekrivate s korektorjem, temveč lahko to storite kar s pudrom, ki ste ga nanesli že na obraz (preprosto nanesete še eno plast pudra, kot bi nanesli korektor).

Poseben korektor potrebujete v naslednjih primerih:

  • če imate sicer lepo kožo, ki ste jo izenačili z rahlo prekrivnim pudrom ali obarvano kremo, pa morate na določenem predelu prekriti kakšno večjo nepravilnost (kapilare, mozolji …);
  • če imate po obrazu mastno kožo in uporabljate ultra mat puder, okoli oči pa suho ali drobne gubice, ki jih tak puder še dodatno poudari – v takem primeru izberete bolj negovalen korektor.

Korektor naj bo malenkost svetlejši od vašega pudra ali popolnoma enak, nikoli pa ne sme biti temnejši. Če prekrivate rdečico (mozolji, kapilare ipd.), naj ima rumenkasto osnovo s komaj opaznim pridihom zelene, seveda pa bodite pri nanašanju in zabrisovanju natančne, da ne bo opaziti kakšnih sledi zelene barve. Če pa ga uporabljate za prekrivanje podočnjakov, naj bo za odtenek ali dva svetlejši, vsebuje pa lahko tudi drobne odbojne delce, ki razpršijo svetlobo in tako naredijo mehkejši videz, morebitne gubice pa manj opazne. Če so vaši podočnjaki v rjavkastih ali zelenkastih tonih, izberite korektor z roza podtonom, če pa so vijolični do roza, izberite korektor z rumenim podtonom. Pazite, da pri razmazovanju in zabrisovanju korektorja ne vlečete in ne raztegujete nežne kože okoli oči.

Tretji korak: puder v kamnu ali prahu

Ta korak je namenjen fiksiranju tekočega pudra in korektorja, pri mastni koži pa ima tudi funkcijo matiranja. Ker večina tovrstnih pudrov na koži malce potemni (sploh pri mastni), morate biti pri nakupu zelo previdne, da ne boste vzele pretemnega. Medtem ko bo pri normalni koži zadostoval enkraten nanos, bo treba pri mastni ta korak (poleg pivnanja odvečne maščobe) ponoviti še nekajkrat čez dan – vsekakor pa ne pretiravajte, saj bo preveč plasti ustvarilo »razpokan«, postaran in maskast videz.

nanos pudra

Četrti korak: obrvi

Obrvi popravite oz. poudarite s svinčnikom za obrvi ali ustreznim čopičem in senčilom, pri čemer vedno sledite naravni liniji svojih obrvi. Odtenek naj bo popolnoma enak barvi dlak vaših obrvi. Nikoli ne narišite obrvi z enim samim potegom v črto, temveč delajte drobne črtice v smeri rasti dlačic obrvi. Nanašajte narahlo da ne bo vidnih linij, če pa slučajno ostanejo, jih zabrišite s krtačko, ki je ponavadi na drugi strani svinčnika, lahko pa jo kupite tudi posebej.

urejene obrvi

25 KOMENTARJI

  1. Tudi jaz bi dodala, da sem vzela vso kozmetiko in ogledalo, ter se po tem postopku naličila – lahko bi kandidirala za miss (saj veš, kaj mislim), odličen in koristen članek. Še dobro da iščemo te zvezdice, še vedela nisem, da so gor tako dobri članki…

  2. Hi hi Cukrček 🙂 Meni pa ne rata trikrat zavihat trepalnic. Pol jih pa zmeraj samo enkrat – pri korenu – pa vseeno ne izgleda slabo.

  3. Raketa, seveda lahko tudi zamenjaš vrstni red (nekateri vizažisti zagovarjajo en, drugi drug postopek :-)) – problem takšnega postopka je v tem, da se z nanosom tekočega pudra potem predhodno naneseni korektor lahko razmaže in odstrani in je potreben ponovni nanos. Pa tudi ne veš, ali in kje boš korektor potreboval, zato se sama pridružujem tistim, ki preferirajo korektor na koncu. 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj