Naj bo na delovnem mestu ali doma, sodobne ženske nikoli ne prenehajo ustvarjati vtisa s svojo vsestranskostjo in talentom na ­različnih področjih življenja; vendar imajo vse nekaj skupnega: željo, da bi obvladale orodje in opremo za oblikovanje las. Za ustvarjanje neverjetnega videza čudovitih las potrebujete nekaj izkušenj, vendar z nekaj praktičnih nasvetov in napotkov lahko tudi doma ustvarite fantastično pričesko.

wella_pro_series_model

Na podlagi strasti in strokovnega znanja o profesionalni negi las že več kot 130 let, je WELLA izbrala za uporabo bistvene sestavine frizerske opreme. Kot boste videli, so ti nasveti vroči v pravem pomenu besede; in bodo prišli zelo prav, ko ne boste utegnili obiskati frizerskega salona.


Sušilci za lase

Večina sušilcev za lase ima nadzor temperature, kar vam daje fleksibilnost pri uporabi sušilca za različne potrebe oblikovanja las. Topel ali vroč zrak hitro posuši vaše lase in hladen zrak se uporablja, da obdržite obliko svoje pričeske. Nastavek za zračni tok vam pomaga neposredno usmerjati zrak, ki hitreje posuši lase in jih naredi lažje za česanje.

Ne pozabite sušilca za lase vedno držati pod pravim kotom od glave. Predvideno je, da sušilec za lase uporabljate za sušenje las navzdol, od korenin proti konicam. To naredi vaše lase bolj gladke in sijoče.

Sušilniki za lase imajo pogosto priložen tudi difuzor, ki ga lahko uporabite, ko želite imeti kodre ali lasem dodati volumen. Pri uporabi difuzorja nežno privzdignite posamezen pramen las in ga položite v difuzor. V difuzorju pustite lase približno 20 do 30 sekund medtem ko je sušilnik vklopljen, nato jih nežno pregnetite z rokami.


Aparati za ravnanje las

Obvladovanje aparata za ravnanje las vam daje možnost, da doma ustvarite čudovite ravne lase. Vaši lasje naj bodo čisti, ‘balzamirani’ in 100 % suhi. Ni potrebno, da že uporabite izdelke za oblikovanje las, vendar če so vaši lasje kodrasti, jih lahko najprej počešete.

Aparat za ravnanje las ima običajno nadzor temperature; če so vaši lasje tanki, uporabite nižjo nastavitev temperature. Bodite previdni, kajti aparati za ravnanje las so zelo vroči! Keramične ploščice so bolj zaželene, saj jih lažje povlečemo navzdol po laseh. Morali bi imeti možnost da … da se izognete črtam na vaših laseh.

Lase najprej razdelite in pramene, ki jih trenutno ne boste oblikovali, spnite, da vam ne bodo v napoto. Nato položite majhen pramen las med ploščici. Z aparatom nežno zdrsite od korenin do konic v enem potegu. Izogibajte se temu, da bi bil aparat več kot nekaj sekund na istem mestu. Pri tankih laseh se osredotočite samo na lase po dolžini in konice. Ne zadržujte se predolgo na enem mestu: narediti morate en gladek poteg navzdol po pramenu las.

Oblikovanje las na zadnji strani glave zna biti težavno, zato si vzemite čas ter si lase s pomočjo sponk razdelite v posamezne pramene, saj se tako lahko osredotočite na posamezno področje naenkrat.


Aparati za kodranje las

Aparati za kodranje las so na voljo v različnih premerih, zato izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam – širšega premera za večje kodre in manjšega premera za manjše kodre in obročke. Pred uporabo aparata za kodranje las naj bodo vaši lasje popolnoma suhi.

Z uporabo glavnika in sponk si razmaknite lase, vzemite manjše pramene las med aparatom blizu korenin. Aparat nežno obračajte od korenin do konic v enem potegu. Aparati za kodranje so zelo vroči, zato se izogibajte temu, da bi bil aparat več kot nekaj sekund na istem mestu.

Za velike kodre boste potrebovali večji premer aparata za kodranje (32 mm). Aparat držite vodoravno in zavijate pramen las okoli njega. Začnite pri lasišču in se počasi pomikajte proti konicam las. Za popoln videz postopek ponovite po celi glavi.

Uporabite manjši premer aparata za kodranje las, da ustvarite popolne kodre. Aparat držite vodoravno in zavijate pramen las okoli njega, začnite na konicah in zavijajte proti lasišču. Odvijte nakodran pramen las in ga spnite. Pustite, da se pramen shladi in šele nato odstranite sponko. Za čudovite spiralne kodre uporabite manjši aparat za kodranje las in ga držite pokončno.

Za kodranje zadnje strani glave je potrebno nekaj prakse in potrpežljivosti! Poskrbite, da boste pravilno razdelili lase v pramene s pomočjo sponk in oblikovali pramen za pramenom, v pomoč naj vam bo kotno ogledalo.


Nova Wella PRO Series

wella_pro_series_logo

Sedaj veste kako pravilno uporabljati orodje in opremo za oblikovanje
las. Da boste najbolje izkoristili svoje znanje, potrebujete še dve
stvari: Odličnega frizerja in profesionalne izdelke, ki so posebej
oblikovanji za vaše lase. Ob upoštevanju teh posebnih potreb, je WELLA
ustvarila novo WELLA PRO SERIES.

Navdihnjena s strani stilistov in razvita s strani WELLA strokovnjakov
za vas za uporabo doma, WELLA PRO SERIES vas bo približala občutku
svežine salona po ugodni ceni.

Za strokovno oblikovanje vaših las doma, vse kar potrebujete je, da izberete prave izdelke iz kolekcije WELLA PRO SERIES – in upoštevate zgornje namige. Wella Pro Series je sedaj na voljo v trgovinah v 4 kolekcijah – Za volumen las, Za barvane lase, Za obnovo las in Za sijoče lase.

wella_pro_series_volume_colour

Prav tako bi morali vedeti, da nič ne nadomesti strokovnega znanja pravega frizerja; zato vam priporočamo da obiščete svojega frizerja vsakih 4 do 6 tednov, da bodo vaši lasje videti najbolje.

Ne nazadnje, slike lahko včasih povedo več kot besede. WELLA je za vas ustvarila kratek video posnetek, ki predstavlja strokovno uporabo orodja in opreme za oblikovanje las. Oglejte si in ga delite s prijatelji!­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj