Kakšni ste bili na pogled, kakšna oblačila ste radi nosili, vas je spremljala najljubša igračka? Imate pred očmi sliko sebe v vrtcu?

Sedaj pomislite na to, kaj je takrat zapolnjevalo vaše dneve, kaj vam je priklicalo nasmeh na obraz, in se poskusite spomniti na vse želje, ki ste jih imeli. Ste si želeli čimprej odrasti, morda biti podobni mami, ste imeli sanjski poklic, ki ste si ga želeli opravljati? Kdo je bil vaš idol? Kaj bi tista vrtčevska punčka rekla, če bi vas lahko spoznala? Bi vas občudovala – in, ali občudujete sebe? Pomembno je, da sebe postavite najvišje na lestvico prioritet, saj boste le tako lahko uspešno opravljali tudi vloge partnerke, prijateljice, mame, sodelavke, hčerke …

Neodvisnost in svoboda

Ženske se v današnjem času in prostoru včasih premalo zavedamo, da naše pravice in svoboda, da si izberemo kariero, način življenja, ter številne druge okoliščine, na katere lahko same vplivamo, nikakor niso samoumevne. Še v času naših babic in prababic je le redkokatera ženska vozila avto, obiskovala fakulteto ali celo zavrnila tradicionalni način življenja. V navdih vam je lahko tudi zgodba znamke Avon, ki je s svojo 125-letno tradicijo spremenila življenja mnogih gospodinj. Ko so jim pri Avonu ponudili možnost osebne prodaje, si je marsikatera ženska v ZDA ustvarila lasten vir zaslužka in pridobila neodvisnost, ki je prej ni imela. Zato cenite možnosti, ki so vam v današnjem svetu na voljo, in nikoli ne prenehajte slediti svojim ciljem.

Spremenite napake v prednosti

Ali veste, da je kozmetiko Avon pravzaprav ustvaril – prodajalec knjig? Res je, David McConnell je s svojim poslom začel leta 1886, k vsakemu nakupu pa je dodal še drobno dišeče darilo. Njegova dišava je kmalu postala bolj popularna kot knjige, zato se je odločil, da ustanovi kozmetično podjetje.

Tudi ta zgodba vam je lahko v navdih, da ne obupate, tudi če se vam zdi, da zastavljen projekt ne gre v pravo smer – morda se bo na koncu izkazalo, da vam je preprosto namenjeno nekaj drugega! Ostanite odprtega duha in ne pustite, da vas težave povsem potrejo in ustavijo na vaši poti. Na koncu vas čaka nekaj čudovitega.

Upam, da so vas zgornje zgodbe navdihnile, da se boste jutri zjutraj pogledale v ogledalo, se nasmehnile same sebi in v dan zakorakale z nevidno krono na glavi. Cenite vse, kar vam življenje ponuja, in ravnajte se po modrosti, da prave kraljice druga drugi pomagajo namestiti krono na glavo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj