Evropska komisija in Britanska agencija za nadzor medicinskih in zdravstvenih izdelkov sta Republiškemu zdravstvenemu inšpektoratu poslali obvestilo, da so na trgu ponarejene zobne paste Sensodyne Original in Sensodyne Mint.

Ponarejene zobne paste so kitajskega izvora, z zdravstvenega inšpektorata pa so sporočili, da teh izdelkov na slovenskem trgu še niso zaznali. Ponarejena zobna pasta vsebuje štiri odstotke dietilen glikola, večinoma pa jo prodajajo na tržnicah in diskontnih trgovinah. Izdelki so opremljeni z angleškim in arabskim besedilom ter kodo PROD07 2005/EXP 08/2008. Na originalni embalaži izdelka ni arabskega besedila in je na voljo le v 45- in 75-mililitrski embalaži. Potrošnikom, ki so izdelek morebiti kupili, zdravstveni inšpektorat svetuje, da ga zavržejo oziroma vrnejo prodajalcu in o tem obvestijo inšpektorat.

36 KOMENTARJI

  1. Sem šla takoj preverit moje Sensodyne paste, če je vse v redu. Kadar vidim potovalno varianto jim namreč kupim nekaj na zalogo. Saj danes obstajajo ponaredki praktično skoraj za vse, tako da me to sploh ne preseneča. Če se prav spomnim je bilo pred leti problem s ponaredki od Rauch 100% soka, ki je vseboval neke škodlive dodatke…

  2. Tudi js sem Sensodyne sla takoj preverit, ker sem kupovala v aut. hvalabogu je vse ok….

    ma ja danes se ponereja ze vse samo da na nasem trgu ni toliko tega sranja ali pa sploh ne vemo zanj in ga uporabljamo

  3. Tudi jaz sem šla takoj preverit, če je moja Sensodyne “prava”. Zaenkrat je, dokler ne bodo ugotovili, da tudi v originalni nekaj ni v redu, potem bom pa kot Majchy* lahko rekla samo: “GROZA” !!

  4. to se mi zdi nedopustljivo, da se na račun zaslužka posredujejo tako nizkih udarcev, da ti lahko zmešajo v pasto kar jim paše, me zanima če sam proizvajalec tudi uporablja ta svoj izdelek, pa saj vsega ne moreš preverjat ampak očitno je treba če nočeš da te…..

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj