Dejstvo je, da je vsaka ženska lepa tudi s svojimi gubicami; nekatere le-te celo polepšajo! Svojih let se ni potrebno sramovati. Vsaka ženska želi izgledati čim bolj vitalno. Seveda se z upoštevanjem le nekaj nasvetov ne boste čudežno pomladile; za to je potreben celovit zdrav življenjski slog. Prilagamo pa nekaj nasvetov, s katerimi boste bolj vitalne in mlajšega videza.

PREBERITE TUDI: Ponovno dokazano, da prekinitveni post upočasnjuje staranje

1. Hidrirajte

Nikoli ne dovolite, da dehidrirate. Če ste na to dovolj pozorne poleti, ko je vroče, pa ste morda premalo pozorne na to pozimi, ko se žeje ne opazi toliko in se hidriranje zaradi nižjih temperature zapostavlja. Dehidracija poslabša vaše duševno in zdravstveno stanje poleg tega pa tudi vaš videz. Dnevno pijte zadostno količino vode.

2. Vlaženje in hranjenje kože

Kožo morate vlažiti in hraniti tudi od zunaj. Koži posvečajte pravilno nego in pozornost. Nanašajte tako hranilne kot vlažilne kreme.

PREBERITE TUDI: Je vaša koža suha ali dehidrirana – v čem je razlika?

3. Antioksidanti

Antioksidanti so tisti, ki jih nujno potrebujete. Bojujejo se proti prostim radikalom, spodbujajo normalno delovanje vseh procesov v telesu in zato izboljšajo tudi videz kože. Antioksidanti bodo poskrbeli tudi za zdrav in sijoče videz las.

PREBERITE TUDI: Antioksidanti: zakaj jih potrebujemo?

4. Spanec

Zadostna količina spanca je tista, ki je nujno potrebna, da boste videti zdrave in spočite. Če je potrebno, si privoščite tudi kako uro lepotnega spanca popoldne. Poslušajte svoje telo.

5. Ličenje in oblačenje

Ličite se letom primerno. Najpogostejša napaka žensk, ki želijo izgledati mlajše, je da si nadenejo preveč ličil. Manj je več. Enako velja pri oblačenju. Sledite modi, a nikakor ne za vsako ceno.

6. Drža

Lepa drža je tista, ki naredi žensko damo. Pazite, da niste sključene. Pri tem vam bodo pomagale tudi mnoge vaje.

7. Vzemite si čas za čiščenje kože

Čiščenje kože je zelo pomembno, saj na ta način odstranite odmrle kožne celice, zaradi česar bo koža bolj sijoča. Pomembno je tudi, da spodbudite delovanje kože celega telesa in spodbudite prekrvavitev. To lahko storite z masažnim valjem ali s krtačenjem telesa.

PREBERITE TUDI: Spoznajte suho krtačenje kože telesa in njegove neverjetne učinke

8. Gibanje

Da boste krepostne, vitalne in močne, se veliko gibajte. Tako boste pospešile prekrvavitev, metabolizem, telo pa bo vitkejše in močnejše.

Vsaka ženska mora zase ugotoviti, kaj deluje zanjo, skupno vsem pa je zagotovo to: zdrava prehrana (izogibanje sladkorju in beli moki); veliko gibanja na svežem zraku; zadostna količina spanca; dodajanje prehranskih dopolnil in izogibanje stresu ali uspešno soočanje z njim.

PREBERITE TUDI: Alfa in beta hidroksi kisline in kako delujejo na kožo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj