Če se boste obkrožili s popki in cvetjem, bo razpoloženje boljše, saj bo ta usodna lunacija predstavljala usodni konec cikla, ki se je začel že oktobra 2022.

Ena od številnih lepot astrologije je, da nam kozmos ponuja dve lunini “kontrolni točki” na mesec, ob katerih lahko razmislimo, kje smo na svojih potovanjih.

Ena kontrolna točka je Mlaj, ki običajno ustreza novemu ciklu ali poglavju, ki se bo razvilo v naslednjih šestih mesecih. Ker je ta kontrolna točka odličen čas za nove začetke, je postavljanje namenov in manifestacij ob Mlaju najbolj priporočljiva praksa, da bi to lunacijo kar najbolje izkoristili.

Druga kontrolna točka je polna Luna, ki predstavlja vrhunec cikla, ki se je začel pred šestimi meseci. Ko polna Luna zavzame nočno nebo, se lahko pojavi globok občutek nostalgije, saj boste pozvani k razmisleku o tem, kaj se je zgodilo v luninem ciklu. Ker se ob polni Luni vse skupaj zaključi, se boste ob sproščanju tega cikla morda počutili izjemno čustveno.

Vsaka polna Luna je povezana z duhovnimi in astrološkimi povezavami. Po podatkih Kmečkega almanaha je majska polna Luna znana kot “cvetna Luna”, kar se nanaša na spomladansko cvetenje. V skladu s svojim duhovnim imenom ta lunacija predstavlja vrhunec pomladi, zato bo stari rek “aprilski dež prinaša majske cvetove” v času te lunacije gotovo zvenel kot pravi zvon. Ker je pomlad v polnem razmahu, bo cvetna Luna vesela in vznemirljiva, saj vabi k novemu življenju!

Pojasnilo o polni Luni v Škorpijonu

Polna Luna bo nastopila 5. maja ob 19.34 v znaku Škorpijona. Lepota te polne Lune je v tem, da se podvoji kot penumbralni lunin mrk. Ta nastane, ko Zemlja blokira del sončnih žarkov, da bi osvetlili Luno, zato Luno prekrije Zemljina senca, t. i. penumbra.

Vendar je to vrsto mrka morda težko prepoznati, saj bo Luna videti nekaj odtenkov temnejša od svoje običajne barve. Zato morda ne bo videti drugače kot polna Luna, razen če imate izostreno oko! Poleg tega je to zadnji mrk v Škorpijonu do leta 2031, zato izkoristite ta neverjetni dogodek.

Poleg tega, da je ta Luna dvojna, bo polna Luna v Škorpijonu nasprotovala fiksnemu Soncu v Biku. Osi Škorpijona in Bika imata nekaj skupnih lastnosti, kot so odločnost, želja in varnost. Ko si Škorpijon in Bik nasprotujeta, lahko to močno nakazuje, da je treba izbrati najbolj stabilno možnost. Vendar pa bo morda težko izbrati, na kaj se boste morda želeli osredotočiti, saj je os Bik-Škorpijon lahko trmasta.

Ker Sonce v Biku daje prednost vašim vrednotam, medtem ko Luna v Škorpijonu čisti s čustvenim sproščanjem, vam to lahko pomaga določiti, kaj je vredno dolgoročne zaveze. Ker je to lahko čustveno zapletena opozicija, ne bodite presenečeni, če boste potočili nekaj solz v spomin na vse, kar ste pretrpeli, da ste prišli do tega, kar si želite.

Polna Luna v Škorpijonu bo 5. maja ob 19.34

Pri sproščanju preteklosti in čiščenju negativne energije v času polne Lune vam bo prišlo na misel zadnjih šest mesecev. Ker Škorpijon običajno vlada intimnosti, skupnemu bogastvu, tabu temam in transcendenci, so bile te teme v zadnjih šestih mesecih verjetno precej pomembne. Za nekatere je bil to morda cikel, v katerem so se osredotočili na pristno intimnost namesto na neprijetne zaplete.

Ta posebni cikel mrkov je morda obravnaval tudi finančne probleme, na primer zmanjšanje dolgov ali večjo finančno pismenost, da bi kar najbolje izkoristili svoje premoženje. Lahko bi se pojavili tudi pogovori o tabu temah – od deljenja skrivnosti do poglabljanja v okultne zadeve. Ne glede na vse je bila vidna transformativna kakovost Škorpijona, saj naj bi ta cikel spodbujal smrt in ponovno rojstvo, da bi presegli vsakdanjost.

PREBERITE TUDI: Temne plati horoskopskih znamenj

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj