Sočne ustnice

Če ste se odločili, da boste pozornost usmerili na ustnice, potem naj bodo oči manj opazne in namazane le trepalnice. Klasična rdeča je seveda še vedno popularna, a so jo poleti delno nadomestile živo roza, oranžne in vijolične ustnice. Pazite le, da boste rdečilo nanesle natančno in tudi v kotičke ustnic. Priporočljivo je uporabiti še črtalo, s katerim lahko popravite morebitno nepravilno obliko ustnic, jih optično povečate ali pomanjšate in z obrobo preprečite, da bi se rdečilo razlilo čez rob ustnic.

zivahne_ustnice_rdece_oranzne
Foto: imextree, yourstylentrend.com

zivahne_ustnice_roza_fuksija
Foto: style.com, theluxuryspot.com

Namig: Če boste rožnato obarvale tudi lica, potem uporabite manj živo rožnato rdečilo za ustnice; zelo živo rožnato uporabite, če imate modre oči in lepo, brezhibno polt. Temnejšo rožnato oziroma barvo sočne češnje lahko uporabijo rjavolaske. Oranžni ali koralni odtenki rdečil se podajo k temnejši ali zagoreli polti z rumenim podtonom, zato so morda manj primerni za rožnato porcelanasto nežno polt.

Razigrani nohti

Medtem ko pri ličenju velja pravilo, da v živih barvah nujno poudarite le ustnice ali oči in uskladite ter vse povežite v neko skladno celoto, pa pri nohtih ni tako. Pobarvate jih lahko poljubno in mavrično, pisano, vzorčasto, bleščeče, … Še posebno modni so pastelni odtenki oziroma nežno rožnata, mint zelena, tudi strupeno zelena, koralna, lila, rumena, oranžna, turkizna, modra. Lahko si privoščite prelivanje barv in eksperimentirate z več barvami, tudi z zlato, srebrno ali bronasto. H koralni barvi se na primer lepo poda topla zlata; k vijolični srebrna,…  Žive barve na nohtih (bonbončki) pa bolj pristajajo kratko postriženim nohtom. Enako velja tudi za nohte na nogah.

zivahne_barve_nohti
Foto: nymag.com

Lepotni nasvet

Kar velja opozoriti, je le, da mora biti uporaba živih barv na vekah ali ustnicah še vedno v skladu s pravili ličenja. Vse torej ne sme izpasti agresivno, ampak lepo in okusno. Kljub temu, da vaš obraz krasijo zelo žive barve, mora takšno ličenje še vedno pustiti vtis, da je usklajeno. Ob tem je seveda pomemben zdrav in negovan videz kože, saj na nečisto in aknasto kožo nikakor ne sodi takšno vpadljivo ličenje. Prav tako se v primeru uporabe zelo živahnih barv držite starega načela ličenja: vedno poudarite oči ali ustnice in nikakor ne obojega!

Zažarite v stilu razigranega in pisanega poletja – z živimi barvami osvežite svoj obraz in pustite vtis z barvnimi, urejenimi nohti.

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj