Džins je najbolj vsestransko uporabljena surovina v modni industriji, saj ga je izjemno enostavno vključiti v željen videz. Prav zaradi tega je vedno v trendu in ga je mogoče kupiti kjerkoli in kadarkoli. Letos je na modnih pistah sicer bolj izjema kot pravilo, vendar so ga v svoje kolekcije vključila tudi velika imena kot so Chanel, Balmain, Moschino in Armani.
­
Zaradi njegove surovosti ga je mogoče oblikovati in vključiti v videze za vse dnevne priložnosti. Prav zaradi tega se ga je potrebno izogibati ob priložnostih, ki zahtevajo veliko elegance in uglajenosti. Vendar pa je tudi jeans, tako kot ostale materiale in oblačila, potrebno prilagoditi letnemu času. Poletni džins je tanjši, bolj fino obdelan in ga običajno sestavlja čisti bombaž, ki omogoča lepši padec oblačila. Izjema so ‘skinny’ modeli hlač, kjer je elastan skorajda nujen zaradi enostavnejšega oblačenja in udobnega nošenja. Poletni džins se razlikuje tudi v seriji oblačil, za katere je uporabljen, in seveda krojih le-teh.

Poletni jeans Elie Tahari Poletni jeans Z-spoke Zac Posen Poletni jeans Chanel
Elie Tahari
Z-Spoke Zac Posen
Chanel

Eden izmed najpopularnejših poletnih kosov so kratke hlače. Tudi letos so kratke hlače še vedno izjemno kratke, vendar kljub temu popolnoma prekrivajo zadnjico. Če vaša postava ni popolna, se ozkim modelom kratkih hlač raje izogibajte. Boljša izbira bodo kratke hlače z malenkost širšimi hlačnicami, ki lepo padejo po bokih in se zaključijo cm ali dva pod zadnjico. Pri kupovanju katerega koli oblačila je prileganje izjemno pomembno, pri kratkih hlačah pa je ključnega pomena, saj vam morajo popolnoma pristajati. Če se ozek model pri gibanju ali sedenju ‘zareže’ v kožo, ste izbrali premajhno številko ali napačen model. Širši model vam mora lepo ležati v pasu ali na bokih, če gre za nižji model, stegen pa se ne sme oprijemati.

Poletni jeans Miss Sixty Poletni jeans Isabel Marant ­ Poletni jeans Mango­
Miss Sixty
Isabel Marant
Mango

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj