­­Poletne kavbojke so tudi letos na voljo v mnogih dolžinah in modelih. Najpopularnejši dolžini sta pod kolenom, se pravi variacije 3/4 in 7/8 dolžine hlač, ki so najpogosteje popolnoma oprijete, z zavihki ali brez, ter klasična dolžina do tal.
Pri klasični dolžini je letos dovoljeno prav vse. Še vedno prevladuje skinny kroj, se mu pa pridružujejo tudi bootcut, raven, širok kroj hlačnic, ponovno pa se vrača tudi zvonast kroj. Razen modela s širokimi hlačnicami se vsi v pasu ter bokih oprijemajo telesa.

Poletni jeans Balmain Poletni jeans Wrangler ­ Poletni jeans Badgley Mischka
Balmain
Wrangler
Badgley Mischka

­

Skinny in raven kroj hlač bosta primerna le za ženske z vitko postavo, pri skinny modelu pa je pomembna tudi lepa oblika nog. Bootcut je najpopularnejši model, saj se lepo oprime bokov, zadnjice ter stegen, od kolen navzdol pa se rahlo razširi in je primeren za vse postave. Za vse postave so primerne tudi široke hlačnice. Pri njih bodo morale paziti le izjemno vitke ženske, da hlače na bokih lepo padejo, sicer lahko kmalu delujejo preširoke in še poudarijo vitkost, ki lahko deluje celo pretirano suho.

­

Poletni jeans G Star Poletni jeans Thakoon ­ Poletni jeans A Wear
G Star
Thakoon
A Wear

Džins obleke in krila so letos v manjšini, med njimi pa še vedno prevladujejo pa krajše dolžine. Kroji sproščeni, igrivi, v A-kroju ali ožjem, telesu oprijetem, kroju do kolen. Izjemno kratka mini krila še vedno lahko najdemo v ‘streetwear’ trgovinah z oblačili, na priljubljenosti pa so ponovno pridobile srajčne obleke. Tako pri oblekah kot pri krilih se izogibajte dolžine do tal, saj je tudi tanek poleten jeans pretežak in preresen, da bi v tej dolžini učinkoval lahkotno in vsaj malce elegantno. ­

Trenutni trendi najdaljšo dolžino kril in oblek zapovedujejo v višini kolen, najkrajša pa ni določena, vendar je potrebno kratka krila izbirati s posebno previdnostjo, da ne bi namesto prisrčno poletno izpadle preprosto ceneno. Ozek model krila do kolen izberite za bolj resen videz, zelo uglajeno lahko deluje tudi višji pas, medtem ko bodo krajša krila delovala bolj razigrano, sproščeno in nagajivo. Pri izbiri dolžine vsekakor upoštevajte svoj osebni slog, priložnost, za katero se oblačite, ter svojo postavo.

Poletni jeans Valentino Poletni jeans Kren Millen ­Poletni jeans Twenty8Twelve­
Valentino
Karen Millen
Twenty8Twelve

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj