Poletne obleke so prava izbira za dober poletni videz. Ravno pravšnja kombinacija udobja in sloga je kriva za to, da so tudi tako popularne. Primerne so za vse tipe postav in so lahko cenovno zelo dostopne ali pa bolj prestižne za posebne priložnosti.

Popolna poletna obleka je tista, ki nudi udobje in je izdelana iz kakovostnih materialov. Material naj bi bil tak, da omogoča kroženje zraka in ne povzroča pretiranega potenja. Najboljši materiali za poletne obleke so bombaž, svila, lan in bombažne mešanice. Dobro je tudi upoštevati kroj in barvo obleke. Najbolj modni odtenki trenutno so turkizna, fuksija in kožni odtenki. Barva naj seveda pristaja vašemu tipu, vedno pa je dobro izbrati svetel odtenek, saj ta absorbira najmanj vročine in telo ohranja hladno. Temnih oblačil se zato poleti izogibajte.

Vzorci in potiski obleke naj se skladajo z vašo osebnostjo in tipom postave. Najbolje je, da izberete kroj, v katerem se dobro počutite in tako tudi izgledate, kot na primer obleko z rožastim potiskom. Slogov je nešteto: od oprijetih brez naramnic do takih z neštetimi volančki in asimetričnimi naramnicami.A kroji

Nekoliko bolj sproščena oblika poletne obleke so kratke obleke z naramnicami ter krojem v A liniji. Te so oprijete le v zgornjem delu, krilo pa se razširi in frfota v vetru. Tip obleke lahko nekoliko spominja na opravo alpskih deklet, tako kot si je to zamislil Christopher Kane, ali pa prevzame moderno obliko kot pri Giles Deaconu. Glavno je, da obleka ustvari silhueto peščene ure. Materiali variirajo od lahkotno prosojnih do za poletje nenavadnih, kot je volna. Barve in vorci so lahko zelo etnični ali pa povsem elegantni, odvisno od priložnosti. Med modnimi dodatki je poudarek na zapestjih in čevljih, ki komplementirajo slog izbrane obleke. V poletni obleki A kroja se bodo najbolje počutile dame s širokimi rameni, velikimi prsmi in ozkimi boki. Če je obleka potiskana z navpičnimi črtami, še toliko bolje.

Marc by Marc Jacobs, Giles Deacon, Chanel­

­Marc by Marc Jacobs, Giles Deacon, Chanel

2 KOMENTARJI

  1. \”V poletni obleki A kroja se bodo najbolje počutile dame s širokimi rameni, velikimi prsmi in ozkimi boki.\” Hmmm…. meni se pa to ne zdi res. A kroji so bolj primerni za močne boke in močnejša stegna saj jih skrijejo. Prav tako tako glede širokih ramen sem v dvomih, saj bi obleke, ki so prikazane zgoraj prej poudarile ramena kot jih skrile. Vsaj po mojih dosedanjih izkušnjah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj