­

­Maksi obleke se v krojenju razlikujejo predsvem po zgornjih delih. Oblika životca je namreč ključnega pomena za izgled maksi obleke.

Halter

“Halter” so obleke, ki se zapirajo ali zavezujejo za vratom in imajo običajno globoko odprt hrbet. Životec je lahko oblikovan ohlapno in je zelo zaprt, v bandeau stilu z zapiranjem okrog vratu ali v obliki košaric. Če je hrbet odprt, se morate izogniti nošnji modrca, zato so take obleke priporočljive predvsem za ženske z manjšimi prsi. Pri oblekah s poudarjenim zgornjim delom, je vedno potrebno skrbno izbrati modrček glede na obliko životca, saj lahko sicer uničite izgled.

Maksi obleka T-Bags Maksi obleka Seafolly Maksi obleka Mango

Bandeau

“Bandeau” stil je brez naramnic, z razkritim vratom in rameni. Največkrat gre za trak okrog prsi, ki je lahko bolj ali manj oprijet, pogosto je tudi nabran. Veliko bandeau maksi oblek ima zgornji del elastičen, kar olajša oblačenje, prileganje in je še posebej primerno za na plažo. Za bolj eleganten videz pa lahko izberete tudi bandeau z oblikovanimi košaricami, ki lepo poudari ženstveno postavo. Zaradi slabše opore se naj temu stilu izognejo ženske z zelo velikimi prsi, saj nudi malo opore, tudi če pod obleko oblečete samostoječi modrc.

Maksi obleka Ted Baker Maksi obleka Superdry Maksi obleka Tibi

Naramnice

Obleka z naramnicami je najbolj klasičen model maksi obleke. Naramnice so lahko enojne ali jih je več, lahko so tanke ali debelejš. Najpogosteje so modeli z naramnicami prerezani tik pod prsmi, kjer se obleka prične širiti do tal. Oblikovanja košaric oziroma životca so zelo različna, v poštev pride tudi bandeau stil. Pri oblekah z naramnicami je najenostavneje ­izbrati model, ki ustreza vašemu stilu in postavi.

Maksi obleka Coast Maksi obleka Collette Dinnigan Maksi obleka French Connection

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj