V okviru letošnjega 31. SOF-a bodo strokovnjaki oglaševalske industrije udobno sedeli na pohištvu podjetja IKEA, ko bodo razpravljali o aktualnih trendih in izmenjevali znanja, izkušnje, ideje ter poglede na nadaljnji razvoj stroke. Podjetje skrbi za opremo dveh ključnih prostorov na prizorišču festivala – glavnega konferenčnega odra in prostora pri recepciji, kjer poteka sprejem udeležencev.

​​​​​​​

Po zaključku festivala bo podjetje IKEA Slovenija našlo nove domove za pohištvo in dodatke za dom, ki so bili uporabljeni v času festivala. Naslanjače, zofe, mize, svetilke in preproge bodo po konferenci podarili Agenciji združenih narodov za begunce (UNHCR) v podporo begunskemu centru za ukrajinske begunce. Pohištvo in pripomočki za dom bi lahko pomagali, da bi se upravičenci centrov, teh je skoraj 700, v začasnih domovih počutili bolj domače.

Pohištvo bodo donirali dvema lokacijama: namestitvenemu centru na Debelem Rtiču, kjer trenutno prebiva 97 beguncev iz Ukrajine in azilnemu domu Vič, ki nudi nastanitev 591 prosilcem za azil. Z doniranim pohištvom bodo centri uredili prostore za psihosocialno pomoč beguncem, sobo za posvetovanje in sprejemno pisarno.

»V okviru naše vizije ustvarjanja boljšega vsakdana za mnoge ljudi želimo na lokalni ravni podpreti tiste, ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove. Z donacijo pohištva in opreme našemu dolgoletnemu partnerju UNHCR želimo ustvariti boljše pogoje za ukrajinske begunce in prosilce za azil v Sloveniji. Po drugi strani pa je ponovna uporaba pohištva del naših prizadevanj za ustvarjanje trajnostne prihodnosti, zato je neverjetno videti, da naši izdelki dobijo drugo življenje, ki si ga zaslužijo in ob tem pomagajo tistim, ki jih potrebujejo,« poudarja Cas Lachaert, vodja trga pri podjetju IKEA Slovenija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj