Še tako pogumnemu posamezniku se kdaj zatrese glas in ima probleme pri vzpostavljanju stikov s potencialnimi delodajalci in pravilnem formuliranju vprašanja, ali ima podjetje zanj primerno delo. Razlog tiči v nas in naših prepričanjih.

Slovenci smo prijazni, uvidevni, strpni, počakamo. Raje počakamo v vrsti, stojimo ob prehodu za pešce in čakamo, da posveti zelena luč, ki nam ‘dovoli’ prečkati cesto, kljub temu da v istem križišču ni nobenega avtomobila. Tujci, ki se temu velikokrat nasmejijo pri nas, planejo čez cesto ne glede na gnečo v križišču in luč, ki sveti. Si drznejo, vprašajo, za naše razmere kar agresivno pristopajo in samozavestno pokažejo svoj prav.

Pa ne gre za to, da vas napeljujemo na prekrške – cesto le prečkajte pri zeleni luči. Gre za celoten odnos, kako smo naučeni, kako lahko vedno počakamo. In takšen odnos se kaže tudi pri iskanju zaposlitve. Slovenci smo raje pasivni iskalci zaposlitve, čakamo, da bo podjetje X objavilo zaposlitveni oglas, ki nam pomeni zeleno luč, potem pa planemo nanj. Ker večina podjetij na posamezen oglas prejme tudi 200 in več prijav, je verjetnost, da boste ravno vi izbrani, precej majhna. Kandidatov je ogromno: starejših, mlajših, primernih, neprimernih, strokovno podkovanih, začetnikov, … ni, da ni.

PREBERITE TUDI: Poslovna obleka naredi človeka

Kaj pa če bi s podjetjem X vzpostavili stik vnaprej? Ste pomislili morda, da bi ‘prečkali cesto’ tam, kjer je ne prečka nihče drug? Da bi npr. vzpostavili stik s pravo osebo v podjetju (torej osebo, ki bi vam bila na naslednjem delovnem mestu nadrejena) in ne kadrovsko službo, in ji pokazali, da razumete njene poslovne probleme in da bi jih znali reševati? Če bi ta oseba v vas videla zanimivega sodelavca in če bi poleg tega še dejansko imela potrebo po vašem profilu, bi se po vsej verjetnosti lahko dogovorili vsaj za poskusno obdobje, če ne že neposredno zaposlitev. In to brez objavljenega oglasa!

Se vam zdi zgornja zgodba malce za lase privlečena in težko verjetno naključje? V javno objavo pride po naših ocenah le okrog 20 % delovnih mest. Kako potem podjetja zapolnijo preostalih 80 %? Ta delovna mesta zapolnijo kandidati, ki so informacijo o iskanju novega kadra v podjetjih dobili prej, v podjetju uspeli dobiti zaposlitveni razgovor in se predstaviti še preden je le-to objavilo prosto delovno mesto. Ti kandidati so korak pred pasivnimi iskalci zaposlitve, ki le preverijo prosta delovna mesta. In ti kandidati so tisti, ki imajo pogum – tisto lastnost, zaradi katere so po opravljeni preučitvi svojih ciljnih podjetij imeli tako veliko željo in premagali strah, odtipkali telefonsko številko in poklicali v podjetje oziroma poslali svojo ponudbo za delo neposredno k pravi osebi.

PREBERITE TUDI: 17 nasvetov, kako delovati, da boste v karieri napredovali

Kako lahko tudi vi danes vstopite v borbo za teh 80 odstotkov prostih delovnih mest? Preprosto: definirajte, kakšna dela bi lahko realno dobro opravljali in imate vsaj nekaj izkušenj zanje. Potem poiščite podjetja v svoji okolici, ki bi potrebovala sodelavce vašega izbranega profila. Naredite seznam oseb, za katere menite, da so v podjetju na tistih delovnih mestih, kjer bi vam bili neposredno nadrejeni. Pripravite 20-sekundni govor, opremljen s svojimi prednostmi in argumenti, zakaj bi to delo dobro opravljali. In potem pokličite, pišite elektronsko sporočilo, stopite v kontakt. Razmere na trgu dela niso najlepše, pa tudi delodajalci se soočajo s številnimi težavami v podjetjih – predstavite se jim kot reševalec problema. Če vas iz celotnega seznama podjetij pokličejo na dva razgovora, ste zmagovalec!

PREBERITE TUDI: Imeti pri delu ob sebi najboljše prijatelje je dobro za posel

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj