… naredijo plešasto Barbiko za vse ženske, ki so brez las. Lansko leto so namreč pri Mattelu naredili eno samo samcato tovrstno Barbie lutko za 4-letno punčko, obolelo za rakom, ki je zaradi kemoterapije izgubila svoje lase.

plesasta_barbie

Zdaj pa mnogi zahtevajo, naj Mattel naredi celo serijo Barbie punčk brez las, da bodo dostopne vsem ženskam, ki iz takšnih ali drugačnih zdravstvenih razlogov nimajo las. Kampanja na FB, v kateri zahtevajo Barbike brez las, je že krepko presegla 100.000 ‘lajkov’, njeni podporniki pa tridjo, da bo takšna Barbika vsem bolnicam dvignila samozavest.

Organizatorji kampanje so zapisali: “Radi bi, da naredijo lepo in plešasto Barbie, da bi s tem pomagali mladim dekletom, ki zaradi bolezni nimajo las, pa tudi vsem, katerih mame so brez las in se s tem težko soočajo. Mnogi otroci težko sprejmejo, da je njihova mama, sestra, teta, prijateljica … kar naenkrat brez las.” Poleg tega naj bi prosili Mattel, naj naredi tudi Barbie z naglavnimi rutami in šali, in pokrivala za plešaste Barbie lutke.

Peticija se je začela tudi na spletni strani change.com, kjer lobirajo pri proizvajalcih raznih punčk (igračk), naj začnejo izdelovati punčke brez las. Če bo Mattel pristal na to, da naredijo Barbie punčke brez las, organizatorji kampanje upajo tudi, da bodo del dohodkov namenili otroški bolnišnici Saint Jude’s Children’s Hospital, neprofitnemu pediatričnemu centru za raziskave v zvezi rakavimi obolenji.

Kampanjo z zahtevo za Barbie punčke brez las pa lahko podprete tudi vi na tej povezavi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj