Tri kilometre dolg odsek ceste ob Seni v središču francoske prestolnice bo do 21. avgusta zaprt za promet, avtomobile pa bodo zamenjali pesek, sončniki, ležalniki, viseče mreže in palme.

­

Plaža sredi Pariza­

Plažo so prvič odprli leta 2002, pariškemu vzoru pa so sledila številna druga evropska mesta. Plaža je zelo priljubljena pri domačinih in pri turistih, saj jo vsako leto obišče okoli štiri milijone obiskovalcev, ki uživajo v soncu, brezplačnih koncertih, športnih dejavnostih in drugih dogodkih.

Odprtje letošnje plaže je pospremil koncert orkestra in 120 pevcev pred pariško mestno hišo, v čast francoskega predsedovanja EU pa so izvedli Beethovnovo deveto simfonijo, katere del je tudi Oda radosti – himna Evropske unije. Koncertu je sledil velikanski piknik po celotni dolžini umetne plaže.

Letošnja novost je kilometer dolga plaža ob kanalu Saint-Martin na severu Pariza, kjer bodo potekale različne športne dejavnosti, kot so veslanje, jadranje in ples. Letos so za plažo ob Seni in omenjenem kanalu porabili štiri tone peska, kar je dvakrat več kot lani, pariške oblasti pa bo vse skupaj stalo kar dva milijona evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj